середа, 06 березня 2013 14:33

На справі Власенка відігралася більшість та попіарилась опозиція?

На справі Власенка відігралася більшість та попіарилась опозиція?
Володимир Фесенко Фото: glavcom.ua

Намагання позбавити депутатських повноважень Сергія Власенка може бути спробою ускладнити комунікацію Юлії Тимошенко зі зовнішнім світом. Таку думку на прес-конференції висловив політолог Володимир Фесенко.

"Перша версія - все це зроблено для того, щоб виключити Власенка як комунікатора з Тимошенко. Він - один з головних комунікаторів, причому, і юридичний, і політичний. Він один з небагатьох, хто має прямий доступ до Тимошенко. І тут важлива деталь – саме завдяки адвокатському статусу. У нас є захисник Кожем'якін, який такого доступу прямого не має, доступ обмежений. Тому намагання позбавити його не лише депутатського мандату, а ще й адвокатського статусу – це спроба виключити його як комунікатора з Тимошенко і ускладнити комунікації Тимошенко зі зовнішнім світом", - сказав експерт.

Він також розповів про інші версії, чому саме Власенко опинився у центрі подій.

"Друга версія – персональна. Це показове покарання Власенка. Не секрет, що у Власенка є недоброзичливці у владі. І зараз їх кількість збільшилась. І його стосунки з прокуратурою значно ускладнилися за часи його роботи по захисту Тимошенко. Я не виключаю, що хтось хоче його заарештувати. Хоча це було б помилковим і негативним варіантом розвитком сценарію. І не стільки для Власенка, скільки для самої влади", - наголосив Фесенко.

Політолог не виключає, що на спробі позбавити Власенка депутатських повноважень могла відігратись більшість у парламенті.

"Ще одна версія, не персональна. Це реванш більшості. Більшості треба було відігратися, продемонструвати, що вона теж вимагає справедливості у суспільно-значущих проблемах. Якщо "УДАР" вимагав персонального голосування, то більшість вимагає боротьби з сумісниками. Ось вони демонструють, що вони боряться за політичну справедливість у стінах ВР. Плюс ще й демонструють, що вони контролюють ситуацію і можуть вирішувати, так як їм потрібно", - зазначив він.

"Третя версія парадоксальна, конспірологічна. Хто зараз блокує ВР? "Батьківщина". Таке відчуття, що "Батьківщина" чекала своєї черги блокувати ВР. Їм теж треба попіаритися. І остання версія. Це все може зроблено для того, щоб дискредитувати і дестабілізувати роботу ВР. Абсолютно очевидним було, що позбавлення мандату Власенка, навіть спроба, може призвести до чергового блокування. Але тут, мені здається, що дехто може бути зацікавлений у тому, щоб спочатку дискредитувати не тільки опозицію, а весь склад парламенту. Виникає питання: для чого це робиться? Я не виключаю, що частина президентської команди, можливо, почала гру на перевибори зокрема для того, щоб виправити дисбаланс у фракції Партії регіонів або у впливах на парламент. Робити це можуть різні групи в президентській команді. Але, звичайно, у цьому зацікавлені ті, хто менше представлені у ВР", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «На справі Власенка відігралася більшість та попіарилась опозиція?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути