середа, 06 березня 2013 11:38

ГПУ підтвердила, що Власенко виступав як нардеп на судах Тимошенко

ГПУ підтвердила, що Власенко виступав як нардеп на судах Тимошенко
Генпрокурор Віктор Пшонка. Фото: file.liga.net

Генеральна прокуратура підтвердила, що Сергій Власенко виступав на судах Юлії Тимошенко в якості захисника не як адвокат, а як народний депутат.

Про це йдеться у матеріалах, які поступили на адресу суду і їх підписав начальник головуправління з розслідування особливо важливих справ А. Курись, передає Українська правда.

В документі зазначено, що "Власенко брав участь в якості захисника Юлії Тимошенко для надання їй юридичної допомоги в забезпеченні прав на захист".

Яценюк повідомив, що в документі також зазначається, що Власенко брав участь у суді за посвідченням народного депутата на відміну від Плахотнюка, який діяв на підставі постанови і посвідчення адвоката.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Власенка стала сигналом для Заходу, що Янукович абсолютно не змінився - Горбач

"Єдине, що мені не вистачає для отримання справедливого вироку – це прямого телефону президента Янукоича", - прокоментував документи Яценюк.

Крім того, у документах, переданих суду Національною асоціацією адвокатів, вказано, що Сергій Власенко бере участь у засіданнях Печерського райсуду як адвокат.

Зокрема, у документах є звернення Ради адвокатів Києва, яка повідомляє, що Власенко 22 лютого звернувся з заявою про припинення його права на адвокатську діяльність на підставі свідоцтва №704.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів проти перетворення ВР в посміховище - Єфремов

"Згідно з вказаним повідомленням, Власенко в реєстрі адвокатів міста Києва не перебуває. За інформацією Єдиного реєстру адвокатів України, дані про його робоче місце як адвоката у місті Києві відсутні, тому його заява не підлягає розгляду в Раді адвокатів міста Києва", - сказано в документі.

Як зауважив Яценюк, асоціація "написала те, що їй сказали в адміністрації президента".

У Раді адвокатів Києва послалися на звернення судді Оксани Царевич про притягнення Власенка як адвоката до дисциплінарної відповідальності.

 

Зараз ви читаєте новину «ГПУ підтвердила, що Власенко виступав як нардеп на судах Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути