пʼятниця, 20 квітня 2012 12:08

Позаблоковий статус Україні допоможе, але армію реформувати треба - Віктор Янукович

Позаблоковий статус Україні допоможе, але армію реформувати треба  - Віктор Янукович
Янукович хоче перетворити Збройні Сили України на "надійний щит". Фото: operkor.wordpress.com

Політика позаблоковості не завадить Україні продовжувати відігравати  свою роль у розвитку системи безпеки у світі, переконує президент України Віктор Янукович.

"Україна і далі буде розвивати тісні, партнерські відносини з країнами - членами ЄС, Росією, США, Китаєм, іншими сусідніми державами, з країнами СНД, з міжнародними організаціями - ООН, ОБСЄ, НАТО. Ми й далі будемо здійснювати свій внесок у міжнародні заходи з врегулювання криз, миротворчу, антитерористичну і антипіратську діяльність, контроль над озброєнням ", - сказав Янукович на засіданні комітету з реформування та розвитку ЗС України та військово-промислового комплексу в п'ятницю в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони Саламатін став громадянином України лише 6 років тому

Разом з тим, президент зазначив, що ЗС України повинні бути "надійним щитом", який зміг би протистояти будь-якої небезпеки.

У зв'язку з цим Янукович зазначив, що першочергове завдання - розвиток органів безпеки, перш за все, ЗС України. За його словами, на розгляд комітету винесені три проекти документів - концепція реформування ЗС, стратегія національної безпеки, військова доктрина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія розвалюватиметься

"Прийняття стратегії національної безпеки та військової доктрини, розгляд концепції реформування ЗС сьогодні мають надзвичайно важливе значення, оскільки вони є базовими для розробки пакету програмних документів, які будуть визначати політику національної безпеки України в мінливому світі", - підкреслив президент.

Він також зазначив, що прийняття таких документів "стане потужним сигналом незмінності стратегічного курсу України на євроінтеграцію".

Зараз ви читаєте новину «Позаблоковий статус Україні допоможе, але армію реформувати треба - Віктор Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути