понеділок, 06 лютого 2012 11:51

У НАТО не до кінця розуміють "позаблоковий" статус України

У НАТО не до кінця розуміють "позаблоковий" статус України

У НАТО з повагою ставляться до позаблокового статусу України, але не до кінця розуміють вигоди такого рішення для країни, зазначає посол Польщі в Україну Генріх Литвин.

"Ми задоволені, що Україна і далі, незалежно від пріоритетів зовнішньої політики і політики безпеки, яку НАТО сприймає з повною повагою, розвиває відносини з Альянсом", - сказав він, виступаючи в Національному університеті оборони України в понеділок у Києві, з нагоди початку міжнародного тижня на тему: "НАТО: загальні відповіді на спільні виклики в сфері безпеки".

"Ми добре розуміємо, чого Україні не хоче, як позаблокова держава, але потрібно також сказати, що для нас не зовсім зрозуміло, яка є позитивна складова позаблокової доктрини безпеки України", - зазначив польський посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО стурбовані регресом у низці сфер життя України - БЮТ

Литвин підкреслив, що зміцнення співпраці України з Альянсом є необхідним елементом для зміцнення безпеки і стабілізації на всьому євроатлантичному просторі.

За його словами, в НАТО наголошують на активній участі Києва в операціях під егідою Альянсу у проведенні оборонної реформи та ініціативах з питань трансформації НАТО, зокрема, сил реагування.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО не до кінця розуміють "позаблоковий" статус України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути