четвер, 08 вересня 2011 09:26

Відповідальні за оборону нардепи "зафукали" скорочення армії Януковичем

Відповідальні за оборону нардепи "зафукали" скорочення армії Януковичем

Парламентський Комітет з питань нацбезпеки та оборони не підтримав пропозицію президента скоротити на 8 тис. чисельність Збройних Сил України. Про це після засідання Комітету повідомив його голова Анатолій Гриценко.

Як повідомила прес-служба Гриценка, за словами політика, більшістю голосів – 8 проти 6 – Комітет з нацбезпеки прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді направити на доопрацювання президентський законопроект №9053.

Пояснюючи причини такого рішення, голова Комітету зауважив, що досі немає жодного програмного документу, який би визначав напрями розвитку української армії, структуру, бойовий склад.

На думку членів Комітету, не маючи програмних засад для розвитку армії, здійснювати її скорочення – безвідповідально.

Крім того, президентський законопроект не враховує ситуацію, в який опинилася Україна.

"Йдеться не тільки про нові загрози безпеці, але й про позаблоковий статус України. Він передбачає, що Україна, не будучи членом будь-якого військово-політичного блоку, вирішуватиме завдання оборони власними зусиллями, без союзників", - зазначив Гриценко.

Втім, парламентарії вважають, що українську армію можна скорочувати, але лише за умов оснащення новою сучасною технікою та озброєннями, підвищення темпу бойової підготовки, підняття морального духу особового складу, підвищення соціальних гарантій військовослужбовцям.

Члени Комітету пропонують президенту, якщо його дійсно турбує ситуація в армії, провести зустріч.

Нагадаємо, виступаючи 6 вересня у Верховній Раді, президент Віктор Янукович заявив, що найближчим часом парламент має розглянути та схвалити законопроект про чисельність Збройних Сил України на 2012 рік.

"До кінця наступного року пропоную привести чисельність української армії до 184 тисяч, у тому числі 130 тисяч військовослужбовців", - уточнив він.

Зараз ви читаєте новину «Відповідальні за оборону нардепи "зафукали" скорочення армії Януковичем ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути