середа, 31 серпня 2011 19:11

"Влада вчинила злочин, а тепер пробує влаштувати клоунаду" - Гриценко

"Влада вчинила злочин, а тепер пробує влаштувати клоунаду" - Гриценко

Члени Комітету опору диктатурі ініціюють створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді по сутичках у Києві 24 серпня. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від блоку НУ-НС Анатолій Гриценко.

"Влада вчинила злочин, а тепер пробує влаштувати клоунаду. Бо громадяни мають абсолютно законне конституційне право брати участь у мирних зібраннях і демонстраціях. Київська влада в особі Попова, смотрящєго Януковича, звернулася до суду і спробувала обмежити це право. Тим не менше, дали можливість пройти вулицею Володимирською. Що ми і зробили. Всі ті, хто став там зі щитами та отруйними газами — це люди, які пішли всупереч Конституції, всупереч рішенню суду. Це злочин. Саме тому я, як депутат і інші члени Комітету опору диктатурі — народні депутати, підписали проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії, щоб з'ясувати, хто взяв на себе відповідальність обмежити конституційне право громадян на мирне зібрання. При мені ставили підписи за створення комісії Катеринчук, Кириленко. Зареєструємо одразу після початку роботи сесії", - заявив нардеп.

Гриценко заявив, що у п'ятницю о 12 год. йде на допит у головне слідче управління МВС у місті Київ. Даватиме свідчення по сутичках між учасниками мирної ходи та "Беркутом".

"Вина влади в тому, що вона всупереч Конституції, рішенню суду, який визначив, що мирній демонстрації можна пройти вулицею Володимирською, перекрила її, поставила щити, міліцію. Тому про це я казатиму слідчому на допиті. Більше від мене він нічого не почує", - зауважив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Влада вчинила злочин, а тепер пробує влаштувати клоунаду" - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути