четвер, 02 березня 2017 12:49

З'явилися подробиці обшуків на роботі у Вілкула

З'явилися подробиці обшуків на роботі у Вілкула
Обшук у Криворізькій міськраді/1kr.ua

Під час обшуків у міській раді Кривого Рогу та на підприємствах слідчі вилучили документацію, яка може свідчити про корупцію з боку чиновників.

Про це сказав заступник прокурора Дніпропетровської області Роман Токар у коментарі "112 Україна".

"Перевіряють законність використання бюджетних коштів, виділених міськрадою 2016 року в сумі понад 200 мільйонів гривень, за договорами про виконання ремонтних та будівельних робіт. Встановлено, що у переважній більшості стороною контракту були одні й ті самі підприємства. Більшу частину коштів перерахували на користь фіктивних підприємств. Ці обставини перевіряють під час проведення слідчих дій.

Зараз слідча група проводить низку обшуків за місцем перебування та проживання службових осіб підприємств, а також у Криворізькій міській раді. Перевіряють на причетність до кримінального правопорушення службових осіб міськради - голову, його заступників, керівників департаментів, управлінь благоустрою, капітального будівництва, містобудування.

Інформації про перешкоджання слідству немає. Посадові особи перебувають на своїх робочих місцях.

Вилучили частину тендерної документації, що стосується питань закупівель, актів виконаних робіт щодо цих тендерних процедур", - розповів Токар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що знайшли на вертолітному майданчику Януковича

2 березня слідчі прийшли з обшуками у міську раду Кривого Рогу. Мера Юрія Вілкула перевіряють на причетність до розкрадання 200 млн грн державних коштів.

Зараз ви читаєте новину «З'явилися подробиці обшуків на роботі у Вілкула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути