понеділок, 18 листопада 2019 17:22

"Втрата іміджу і удар по Зеленському": Експерт про наслідки зустрічі Єрмака з американським лобістом

"Втрата іміджу і удар по Зеленському": Експерт про наслідки зустрічі Єрмака з американським лобістом

Таємні перемовини пс з американським лобістом Брайаном Ланзою ведуть до погіршення іміджу країни, втрати союзників та авторитету Зеленського на міжнародній арені.

Про це заявив аналітик і політичний оглядач Тарас Семенюк на своїй сторінці в Facebook.

"Про скандальну зустріч вже написали топові вітчизняні та західні ЗМІ. За інформацією джерел, під час переговорів з лобістом помічник президента позиціонував себе як персону, що приймає рішення в питаннях зовнішньої політики країни. Така позиція – чіткий сигнал іноземним партнерам, що в Україні існує відразу кілька центрів прийняття рішень", - вважає експерт.

Це, на його думку, створює для України загрозу втратити союзників та призведе до погіршення міжнародного іміджу країни. Особливо у контексті двосторонніх відносин із США, де Україна і так стрімко втрачає позиції.

"У зв'язку з недавним скандалом у відставку подали спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, міністр енергетики США Джеймс Перрі, радник президента США з національної безпеки Джон Болтон, яких прийнято вважати "друзями України" у Штатах. По суті, тепер вплив на Трампа мають люди, які налаштовані до нашої країни негативно. Таку ж думку вони формують і у американського президента", - зазначив політолог.

Крім того, "тіньові" і "секретні" домовленості підривають довіру до офіційних дипломатичних каналів. За словами експерта, іноземні партнери розуміють, що через неофіційні зв'язки можна домовитись за більш вигідними умовами. Також "таємні зустрічі" з американськими лобістами створюють негативний образ президента України.

"Таємні переговори" б'ють по авторитету Зеленського і формують образ слабкого лідера, що не здатен вибудувати сильну офіційну лінію. До того ж таємні переговори – зайвий привід скомпрометувати президента і країну. Що, власне, вже і відбувається з Україною", - підкреслив Семенюк.

Він також наголосив, що зараз адміністрація Трампа вважає Україну однією з найбільш корумпованих країн у світі і останнім часом дуже активно транслює цей меседж через підконтрольні медіа.

"Причина такого загострення – безграмотні дії Єрмака на посаді помічника президента з питань зовнішньої політики. Річ у тім, що Єрмак виступає парламентером як із представниками США, так і з представниками РФ. Уже маючи досвід "тіньових угод" з Єрмаком, американці вважають, що подібні "домовленості" у нього існують і з російською стороною", - зазначив політолог.

За його словами, традиційно за різні дипломатичні вектори відповідають окремі дипломати, що дозволяє президентові отримувати об'єктивні дані і приймати зважені зовнішньополітичні рішення.

"У нашому ж випадку Єрмак стає єдиним джерелом інформації для Зеленського. І вона може бути навмисно перекручена, враховуючи залученість, заангажованість і особисті інтереси Єрмака. Подібні дії формують імідж нашої країни як ненадійного партнера, з яким можна не рахуватися, а також втягують нас у внутрішньополітичну боротьбу в США", - підсумував Тарас Семенюк.

Зараз ви читаєте новину «"Втрата іміджу і удар по Зеленському": Експерт про наслідки зустрічі Єрмака з американським лобістом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути