четвер, 28 листопада 2013 20:19

Посол США переконаний, що в України немає альтернативи грошам МВФ

Посол США переконаний, що в України немає альтернативи грошам МВФ
В України немає альтернативи відновленню співпраці з Міжнародним валютним фондом. У цьому впевнений посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

На його думку, Росія не може стати такою альтернативою, надавши Україні кредит.

"Я не знаю, що викладає на стіл Росія, але вважаю, що такий великий економіці, як українська, лише МВФ здатний надати адекватні можливості для того, щоб у фінансовому плані українська економіка могла стати на власні ноги. Особливо це справедливо у світлі того, що будь-які кредитні лінії, які готова надати Росія, лише відстрочать процес адміністративної модернізації та отяготят Україну додатковим обов'язком", - сказав посол в інтерв'ю ZN.UA.

Пайетт висловив упевненість в тому, що "компроміс з МВФ цілком реальний, але для цього необхідні переговори".

"Я не можу висловлювати думку за Міжнародний валютний фонд, але можу запевнити, що уряд Сполучених Штатів дуже тісно взаємодіє і спілкується з цих питань та з керівництвом України, і з керівництвом МВФ. Ми будемо продовжувати цей полілог, тому що віримо, що прийнятна формула досяжною", - сказав посол.

"Але політичних "чорних ходів немає. І я не думаю, що є якась альтернатива іншому stand-by угодою для ін'єкції міжнародного капіталу. Ми - друзі України в цьому процесі. І Європа також хотіла б допомогти в нормалізації співпраці України з МВФ", - зазначив він.
Зараз ви читаєте новину «Посол США переконаний, що в України немає альтернативи грошам МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути