Ексклюзиви
середа, 10 липня 2024 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Посадовець НАТО зробив невтішний прогноз щодо війни в Україні

Посадовець НАТО зробив невтішний прогноз щодо війни в Україні
Війна в Україні може тривати ще кілька років. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Країни НАТО повинні бути готовими підтримувати Київ у довгостроковій перспективі.

Війна в Україні може тривати ще кілька років, заявив високопосадовець НАТО під час саміту у Вашингтоні, передає "Голос Америки".

"Зрештою, ми всі маємо бути готові продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі це дуже добре розуміємо. Як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який вірогідно незабаром закінчиться", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент зробив заяву про Путіна і закінчення війни в Україні

Оцінюючи здатність Росії щодо переходу економіки на воєнні рейки, посадовець Альянсу зазначив, що довгострокові наслідки будуть відчутними та значними для російської економіки.

"Війна в Україні потребуватиме років цілеспрямованих зусиль, бо Росія безсумнівно зможе витримувати життя в умовах воєнної економіки ще мінімум 3-4 роки. Але наразі російське суспільство готове до запропонованого йому способу життя", - зазначив чиновник на умовах анонімності.

Російська Федерація не має достатньої кількості військ і боєприпасів, щоб розпочати в Україні масштабний наступ в Україні. Росія зазнає дуже великих втрат на полі бою, намагаючись утримати невеликі територіальні здобутки, заявив на брифінгу для журналістів перед відкриттям саміту Альянсу у вівторок цей же високопоставлений посадовець НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Посадовець НАТО зробив невтішний прогноз щодо війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути