Ексклюзиви
середа, 10 липня 2024 09:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Путіну бракує людей і боєприпасів для великого наступу - НАТО

Путіну бракує людей і боєприпасів для великого наступу - НАТО
Для великого наступу Росії бракує військ і боєприпасів. Фото: pixabay.com

Російська Федерація не має достатньої кількості військ і боєприпасів, щоб розпочати в Україні масштабний наступ.

Росія зазнає дуже великих втрат на полі бою, намагаючись утримати невеликі територіальні здобутки, заявив на брифінгу для журналістів перед відкриттям саміту Альянсу у вівторок високопоставлений посадовець НАТО, пише Reuters.

"Що їм доводиться робити, так це наказувати недоукомплектованим, недосвідченим підрозділам рухатися в райони для досягнення нереалістичних цілей. Ми вважаємо, що для проведення справжніх наступальних операцій РФ доведеться забезпечити значні поставки боєприпасів з інших країн на додаток до тих, що вона вже отримує від Ірану і Північної Кореї", - сказав чиновник на умовах анонімності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зробив гучну заяву про війну в Україні

Російському диктатору Володимиру Путіну доведеться проводити нову широкомасштабну мобілізацію. Росія зараз набирає близько 30 тис. військових щомісяця, що дозволяє їй нести великі втрати на полі бою.

Посадовець підкреслив, що, за оцінкою НАТО, українська оборона значно покращилася, але Київ також зазнав значних втрат. Водночас в Альянсі вважають, що Кремль зможе підтримувати свою військову економіку ще 3-4 роки.

"Пройде деякий час, перш ніж Україна накопичить боєприпаси і особовий склад, необхідні для нових широкомасштабних наступальних операцій. Китай продовжує надавати Росії критично важливі компоненти для безпілотників, ракет і російської оборонної промисловості, а Путін все ще думає, що час на його боці. Він готовий витримати справді приголомшливу кількість військових втрат", - додав політик.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 10 липня склали 554 510 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1100 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Путіну бракує людей і боєприпасів для великого наступу - НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути