вівторок, 25 вересня 2012 21:53

Порушення на виборах не можна вважати чисельними - Охендовський

Порушення на виборах не можна вважати чисельними - Охендовський
Михайло Охендовський не згоден із міжнародними спостерігачами. Фото: www.ukrinform.ua

У міжнародних спостерігачів і в Центральній виборчій комісії різні критерії оцінювання порушень виборчого процесу.

Про це в ефірі 5 каналу сказав член ЦВК Михайло Охендовський.

Коментуючи результати моніторингу виборчого процесу, які оприлюднюють різні міжнародні місії зі спостереження, він наголосив:

"У першу чергу, ми використовуємо різні критерії для своїх оцінок. Безумовно ці повідомлення, ці релізи, які зараз поширюються окремим місіями зі спостереження за виборами – вони створюють певний контекст. Я не хочу думати про те, що перед цими місіями поставлені певні завдання і вони намагаються сформувати певний контекст навколо виборів. Скоріш за все, люди досить відверто діляться із суспільством, громадськістю тим, що вони дійсно бачать".

Водночас, Охендовський наголосив, що треба обережніше використовувати слова "численні порушення", бо  кожен сприймає це по-своєму.

"Коли ми використовуємо такі слова, як "численні" (порушення), то треба бути дуже обережним. Тому що для мене, як для громадянина, численні – це тисячі, сотні тисяч, для когось численні - це десятки, для когось – сотні. Ніхто ж не знає, що стоїть за цим словом. Зі словами під час виборів треба бути дуже обережним. ЦВК такими словами ніколи не бавиться. Якщо у нас є певна кількість зауважень щодо проведення процедури жеребкування, щодо інших дій, то ми кажемо скільки їх", - пояснив він.

"Я не хочу оцінювати численні чи не численні, бо я не знаю скільки насправді випадків можливих порушень закону було зафіксовано тою чи іншою організацією спостереження", - додав член ЦВК.

Він підкреслив: "Якщо ми звернемося до практики судів, у нас що, численні розгляди позовів? Та ні, нормальна судова практика, яка завжди мала місце під час всіх виборів".

Зараз ви читаєте новину «Порушення на виборах не можна вважати чисельними - Охендовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути