пʼятниця, 14 вересня 2012 13:47

Янукович в найближчому майбутньому перетвориться на Лукашенка - Яценюк

Янукович в найближчому майбутньому перетвориться на Лукашенка - Яценюк
Янукович зараз не зацікавлений у проведенні в Україні демократичних виборів, вважає Яценюк. Фото: press.org.ua

Якщо президент Віктор Янукович не припинить порушувати закон він невдовзі перетвориться на свого колегу з Білорусі Олександра Лукашенка. Про це сказав сьогодні під час прес-конференції лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

За його словами, Янукович зараз не зацікавлений у проведенні в Україні демократичних виборів.

"Він усвідомлює те, що демократичність виборів означатиме програш Партії регіонів. Те, що відбувається протягом останніх тижнів у Центрвиборчкомі та на місцях тільки засвідчує, що чинна влада і президент не хочуть, щоб в Україні пройшли чесні вибори і фактично ведуть країну на шлях ізоляції", - підкреслив Яценюк, коментуючи вчорашнє рішення ЦВК щодо зміни жеребкування щодо представників дільничних виборчих комісій.

Він додав: "Янукович може змінити прізвище на Лукашенко у найближчому майбутньому, якщо він не зупиниться в частині фальшування виборів і в частині порушення норм Конституції".

Політик пояснив, що ЦВК прийняла рішення про жеребкування представників дільничних комісій ще 17 травня, але за 5 днів до жеребкування Партія регіонів повністю коригує це рішення.

"Це робиться з однією метою, щоб тільки ті партії, які створені ПР отримали представництво у дільничних комісіях. Таким чином порушується основний принцип чинного закону — рівність представництва учасників виборчого процесу у ДВК. Це суперечить і вимогам Венеціанської комісії", -підкреслив опозиціонер.

Він також наголосив, що ще на минулому тижні, Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект щодо змін до виборчого закону, але опозиції тоді вдалося завадити його ухваленню. Однак на наступному тижні цей законопроект може розглядатися у парламенті.

Яценюк пояснив, що зміни стосуватимуться скасуванню чергової звітності виборчих документів, зокрема бюлетенів: "Це означає, що вони можуть рахувати бюлетені у підвалі офісу ПР і там же їх знищувати. Таким чином основна норма, передбачена законом, щодо неможливості знищення і обов'язкового збереження бюлетенів протягом 5 років, буде скасована".

Зараз ви читаєте новину «Янукович в найближчому майбутньому перетвориться на Лукашенка - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути