Ексклюзиви
середа, 19 вересня 2012 15:35

Абсолютна більшість кандидатів у нардепи не пройшли перевірку за критеріями "ЧЕСНО"

Абсолютна більшість кандидатів у нардепи не пройшли перевірку за критеріями "ЧЕСНО"
Фото: gorlovka-pravda.dn.ua

Активісти руху "ЧЕСНО" за день обійшли шість партій, які за результатами різних соціологічних досліджень можуть потрапити до парламенту на наступних виборах.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Організація проаналізувала кандидатів у народні депутати за 4 критеріями. Абсолютна більшість з них, за словами активістів, ці критерії не пройшли.

"Наша місія - це зародити дискусію у суспільстві про несприйняття тих порушень, які сьогодні вчинюються абсолютною більшістю депутатів і кандидатів у депутати", - наголосила одна з оргінізаторів акції Світлана Заліщук.

Активісти побували у штабах Партії регіонів, "Батьківщини", УДАРу та "Свободи". Також відвідали і офіс Комуністичної партії України. Там, зокрема, серед 70 проаналізованих кандидатів у народні депутати 24 не відповідають тим чи іншим критеріям руху.

У свою чергу партія Наталії Королевської "Україна - вперед!" не прийняла активістів і попросила представників руху передати інформацію лідеру партії Королевській через канцелярію Верховної Ради. Бо саме там зараз працює лідер партії, наголосили в "Україні - вперед!". Відповідно, активісти залишили у канцелярії парламенту папку з інформацією про кандидатів у нардепи від цієї політичної сили. Серед проаналізованих кандидатів у нардепи 12 осіб не відповідають критерям "ЧЕСНО".

Ці резуьтати не є остаточними, саме тому активісти передали цю інформацію у штаби, аби там дали свою відповідь на неї. 25 вересня рух "ЧЕСНО" пообіцяв оприлюднити усіх порушників від кожної політсили.

Перевірка проводилася по методології оцінювання доброчесності кандидатів у депутати, що позбавлена ідеологічної складової чи упередженості щодо будь-якої особи.

Також там пообіцяли невдовзі провести другу хвилю перевірки, яка стосуватиметься кандидатів по мажоритарним округам.

Зараз ви читаєте новину «Абсолютна більшість кандидатів у нардепи не пройшли перевірку за критеріями "ЧЕСНО"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути