субота, 23 червня 2018 10:58

Порошенко втратив шанси врегулювати конфлікт на Донбасі на вигідних для України умовах - Тарута

Порошенко втратив шанси врегулювати конфлікт на Донбасі на вигідних для України умовах - Тарута
"У 2019 році ми зможемо домогтися введення миротворців, створення міжнародної адміністрації і повної стабілізації ситуації на Донбасі ", - Сергій Тарута

Існуючі формати переговорів по мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі неефективні, і телефонні переговори Порошенко і Путіна не приведуть до кардинального покращення ситуації. Але вона може швидко змінитися вже в 2019 році, після президентських виборів. Тобто врегулювання проблеми Донбасу - це завдання вже наступного президента. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, коментуючи поточні переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Телефонні переговори з Путіним це, звичайно, добре, адже будь-який діалог краще за війну. Але ніякого істотного прогресу від цих телефонних переговорів немає. Якби були хоч якісь результати, то вони відразу були б розтиражовані. На жаль, Порошенко упустив свої шанси врегулювати конфлікт на Донбасі на вигідних для України умовах. Тільки недавно, коли залишилося небагато часу до виборів, почався активний діалог. на Порошенко почали тиснути Німеччина, Франція і США, щодо необхідності діалогу з Путіним. чи буде на порядку е дня майбутньої возможней зустрічі Трампа і Путіна питання України, залежить від нашої влади. Але як ми бачимо, ні наші дипломати, ні Порошенко не зможуть зробити українське питання головною темою порядку переговорів ", - підкреслив Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не миротворці" - назвали новий спосіб повернути Донбас

За словами політика, активізація переговорів і реальне врегулювання конфлікту на Донбасі можливі тільки після зміни влади в країні.

"Таких політиків як Порошенко називають" кульгава качка ", коли їх низький рейтинг не дає їм шансів переобратися на свою посаду. З таким ніхто домовлятися не буде. Тому основні переговори з проблеми Донбасу будуть вже в 2019 році після президентських виборів. З непублічних джерел мені відомо, що в переговорах Макрона і Меркель з Путіним той вимагає, щоб західні партнери натиснули на Порошенко в частині виконання української частини Мінських угод ", - пояснив лідер" Основи ".

Основні переговори з проблеми Донбасу будуть вже в 2019 році після президентських виборів

Як зазначив парламентарій, у нього є план мирного врегулювання, який пропонує вже обговорювані на різних переговорах по Донбасу норми, яка могла б взяти на озброєння наступний президент України.

"У партії" Основа "є план мирного врегулювання" Три Основи ", який більше року тому я представив на Мюнхенській конференції з безпеки. Частина цього плану вже обговорюється на найвищому рівні. Цей план передбачає ведення в нейтральній Відні постійного переговорного процесу із залученням спецпредставників від всіх сторін - України, Росії, США, Німеччини, Франції та ОБСЄ, введення миротворців ООН на Донбас і введення на території ОРДЛО перехідною міжнародної адміністрації. Я впевнений, що в 2019 році ми зможемо домогтися введення миротворців, створення міжнародної адміністрації і повної стабілізації ситуації на Донбасі ", - резюмував Сергій Тарута.

21 червня президент Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Порошенко закликав звільнити українських заручників, що містяться в російських в'язницях і на окупованих нею територіях, а також наголосив на необхідності виконання Росією своєї частини Мінських домовленостей. Українське питання може бути одним з основних на можливу зустріч президента США Дональда Трампа з Путіним в липні.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко втратив шанси врегулювати конфлікт на Донбасі на вигідних для України умовах - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути