четвер, 19 лютого 2015 12:23

Порошенко вже поговорив з Меркель, Олландом та Путіним щодо Дебальцевого

Порошенко вже поговорив з Меркель, Олландом та Путіним щодо Дебальцевого

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову із лідерами Росії, Франції та Німеччини у так званому "Нормандському форматі".

Порошенко закликав під час розмови "не робити вигляд, що те що відбулося в Дебальцево відповідає Мінським домовленостям", - повідомляє прес-служба президента України.

Він також закликав виробити чіткі гарантії на випадки, якщо будуть подальші спроби порушити ці домовленості.

Повідомляють, що співрозмовники погодились, що спостерігачі ОБСЄ сьогодні мають отримати доступ для моніторингу і верифікації, особливо у зонах Донецького аеропорту, Горлівки, Первомайська і Широкіно та в інших місцях, де сьогодні були обстріли.

Лише після того, як буде досягнуто всеохоплююче припинення вогню, має початися відведення техніки, при безпосередньому спостереженні ОБСЄ, повідомляє прес-служба.

Було домовлено, що центр з моніторингу та контролю має завершити підготовку спільного плану виведення важкої техніки, артилерії та ракетних систем залпового вогню.

Порошенко висловив вимогу звільнити усіх полонених, в тому числі і тих хто потрапив у полон в районі Дебальцевого.

Сторони домовились, що цього тижня скоординують дії на рівні міністрів закордонних справ щодо виконання зазначених цілей.

При цьому українська сторона наполягла, щоб у ці дискусії було також включене питання залучення миротворців як по лінії зіткнення, так і міждержавного кордону України та Росії.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вже поговорив з Меркель, Олландом та Путіним щодо Дебальцевого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути