понеділок, 10 грудня 2018 19:48

Порошенко "стелить собі солому" до виборів

Порошенко "стелить собі солому" до виборів
Петро Порошенко шукає нових виборців, щоб перемогти у другому турі. Фото: Liga.Net

Президент Петро Порошенко буде намагатись достукатись до нових виборців поміркованою риторикою, не хоче асоціювати себе з "жорстким націоналістом". Про це Gazeta.ua розказав політолог Вадим Карасьов.

"Це тактичне маневрування президента. У першому читанні прийняли достатньо жорсткий закон за ініціативою "Народного фронту". Зараз Порошенко готується шукати нові електоральні прошарки для другого туру і ця "жорсткість" не зіграє йому на руку.

Президенту потрібно буде достукатись до виборців не жорстокою електоральною риторикою, а поміркованою. Якщо цей закон прийме Верховна Рада , Порошенка назвуть "жорстким націоналістом". Натомість на виборах Петро Олексійович хоче сподіватись на більшість виборців. Без цього не зможе перемогти. Це тактика на другий тур виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко про вибори: Не дамо Путіну жодного шансу

Порошенко не проти мовного закону. Він його все одно підпише. І це викличе критику, недовіру деяких прошарків населення. Такими заявами Порошенко перестраховується".

8 грудня у Льовові, на святкуванні 150-річчя створення товариства "Просвіта" президент Петро Порошенко заявив, що був проти розгляду законопроекту "Про забезпечення функціонування української мови як державної" напередодні виборчої кампанії. Порошенко заявив, що не хоче спекуляцій навколо мовного питання.

4 жовтня Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". "За" проголосував 261 нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко "стелить собі солому" до виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути