Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2024 11:48

Порошенко розкритикував закон про підвищення податків

Автор: eurosolidarity.org
  П'ятий президент України Петро Порошенко
П'ятий президент України Петро Порошенко

П'ятий президент Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав монобільшість зупинити рішення щодо підвищення військового збору. Він наголосив, що це призведе до зниження рівня життя найманих працівників і вдарить по економіці.

"Я все ще не втратив надії на те, щоб достукатись до вас і зупинити дуже ганебне рішення, яке не допомагає армії, але знищує українську економіку. Хочу нагадати, що безпека і оборона держави забезпечуються в першу чергу Збройними Силами. Але без фінансування, яке генерується українською економікою і суб'єктами господарювання, утримати армію неможливо", - наголосив Порошенко.

"55% українського бізнесу заявили про те, що вони не здатні компенсувати зростання військового збору, і це точно призводить до зменшення доходів найманих працівників. Не лише медсестер, санітарок, прибиральниць, найбідніших, з кишень яких ви збираєтесь витягнути гроші, а й усіх найманих працівників. Цим законом ви створюєте пустелю замість створення бізнес-клімату", - констатував політик.

Він також зауважив, що стягнення податків заднім числом з 1 жовтня порушує Конституцію. Порошенко зазначив, що тільки після втручання "Євросолідарності" вдалося виявити поправку щодо підвищення військового збору для військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада прийняла закон про історичне збільшення податків

"Уявіть собі, якби вчора фракція "Європейської Солідарності" не знайшла норму, якою ви грабуєте українськи військових. Ви намагаєтесь дати гроші військовим - і тут же витягаєте гроші з їх кишень", - обурився народний депутат.

"Я наголошую - є ресурси, за рахунок яких ми профінансуємо армію", - сказав Порошенко.

Верховна Рада 10 жовтня ухвалила закон про історичне збільшення податків.

За відповідне рішення проголосували 247 депутатів. Розмір військового збору для військовослужбовців залишився незмінним - 1,5%. Загалом до документа подали понад 1300 правок.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко розкритикував закон про підвищення податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути