неділя, 14 травня 2017 17:24

Порошенко пояснив, чому забрав у нардепа громадянство

Порошенко пояснив, чому забрав у нардепа громадянство
Нардеп Андрій Артеменко має канадське громадянство. Фото: УНІАН

Президент Петро Порошенко не хоче бачити в парламенті депутатів з іноземним громадянством і сам не має таких паспортів.

Про це він розповів на прес-конференції.

"По пану Артеменку ініціювала це питання генеральна прокуратура. Бо на допиті пан Артеменко засвідчив, що він має інше громадянство. Генпрокуратура зробила клопотання в міграційну службу. Та перевіривши цю інформацію внесла пропозицію в комісію з питань громадянства. І комісія одноголосно проголосувала внести президенту на підпис проект указу про припинення громадянства.

Відповідно до 106 статті Конституції до повноважень президента належить саме припинення громадянства. І не підписання цього указу є злочинна бездіяльність", - розповів Порошенко.

"Як президент, політик і громадянин, для мене є неприйнятним, що в українському парламенті були особи з подвійним, потрійним громадянством.

Я не збираюся мати жодних інших громадянств. Ні я, ні члени моєї родини. А якщо такі зміни відбудуться, я про це своєчасно поінформую", - додав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп з іноземним паспортом може ходити в Раду

Андрій Артеменко став народним депутатом на парламентських виборах у листопаді 2014-го за списком Радикальної партії під номером 16.

19 лютого цього року газета New York Times повідомила, що він запропонував президенту США Дональду Трампу план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту - захоплений РФ Крим здати в оренду Росії на 50 або 100 років. Наступного дня Артеменка виключили з фракції. 21 лютого порушили кримінальну справу за державну зраду.

18 квітня Генпрокуратура попросила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати нардепом громадянства України. Причина - його канадське громадянство.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко пояснив, чому забрав у нардепа громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути