Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2021 10:18

Порошенко - майбутній президент, партійна Марченко, у магазин без готівки - Медведчук дав інтерв'ю BBC

Порошенко - майбутній президент, партійна Марченко, у магазин без готівки - Медведчук дав інтерв'ю BBC
В Україні санкції проти Медведчука запровадили 19 лютого. Також він перебуває під санкціями США. Фото: "Радіо Свобода"

Нардеп від ОПЗЖ, кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук каже, що 5-й президент України Петро Порошенко може знову перемогти у виборах. Про це він заявив в інтерв'ю BBC.

"Порошенко був президентом, улюбленцем публіки, 54 відсотки отримав. Якщо дострокові президентські вибори відбудуться протягом найближчих пів року - рік, Порошенко стане президентом", - сказав Медведчук.

Також Медведчук заявив, що достатньо зустрічався з Порошенком, коли той був президентом.

"У нього вдома, чому ні? У нас не було дружніх відносин, у нас вони були ділові. Я займався обміном. Завжди заїжджав в Адміністрацію, зустрічався в нього", - сказав кум Путіна і нагадав, що Порошенко колись був у партії СДПУ(о), яку він очолював.

"Коли він став президентом, він до мене звертався з різних питань, пов'язаних з Росією", - сказав Медведчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко дав Медведчуку силу - Аваков

Про санкції

"Мені зателефонували та сказали, що заблоковано мій рахунок в українському банку. Так само і моїй дружині. Я не можу розпоряджатися майном, тобто будинок, який є в моїй власності, я продати не можу. Автомобілі, які перебувають у моїй власності, - вони всі задекларовані - я продати не можу.

У нас є - задекларовані - достатньо грошей, зокрема готівки. Продукти та все інше купується за готівку".

Про дружину Оксану Марченко в ОПЗЖ

"Вона вступила в партію, написала заяву в Київську організацію, і займатиметься, зокрема, політичною діяльністю. Вона себе бачить активним членом партії".

Журналіст: "Ви б хотіли, щоб вона пішла в президенти?"

Медведчук заперечно хитає головою.

Про Зеленського

"Я з ним не зустрічався, відколи він став президентом. Я з ним бачився раніше, це було 2008-го або 2009 року на одному з ювілеїв братів Суркісів. Він там вів вечір. Але яка це зустріч - він мікрофон мені давав, коли я виходив говорити тост, ось і вся зустріч".

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення РНБО, яким фактично заблокував діяльність 3 телеканалів – "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуються, зокрема, до Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко - майбутній президент, партійна Марченко, у магазин без готівки - Медведчук дав інтерв'ю BBC». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути