середа, 03 серпня 2022 18:56

Помста за візит Пелосі: Китай почав відповідати Тайваню

Помста за візит Пелосі: Китай почав відповідати Тайваню
Китай заблокував імпорт деяких товарів з Тайваню. Фото: 24 канал

На тлі візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню Китай запровадив заборону на ввезення з острова цитрусових, кількох видів риб та інших продуктів харчування.

Про це повідомляє Associated Press. Блокування імпорту з Тайваню чипів та інших промислових компонентів поки що не розглядалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Візит Пелосі – провокація для диктаторів" – експерт

Обидві сторони не мають офіційних відносин після громадянської війни 1949-го, але пов'язані багатомільярдними діловими зв'язками.

Особливо це стосується постачання процесорних чипів тайванського виробництва, необхідних китайським заводам, які збирають світові смартфони та іншу електроніку.

Торік двостороння торгівля між Тайванем та Китаєм зросла на 26%, а прибуток становив $328,3 млрд.

Тайвань є одним із найбільших виробників чипів у світі.

"Глобальна економіка не може функціонувати без чипів, виготовлених або на Тайвані, або в Китаї", – зазначив Карл Вайнберг із High-Frequency Economics.

Тому після візиту Пелосі до Тайваню Пекін обмежився лише блокуванням імпорту цитрусових та замороженої скумбрії, оскільки ця продукція становить лише частину загального експорту Тайваню до материкового Китаю.

Ненсі Пелосі прилетіла до Тайваню 2 серпня. Це перший приліт американського високопосадовця на острів за останні 25 років. Літак Пелосі супроводжували американські винищувачі.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило рішучий протест у зв'язку з візитом. Лідер Китаю Сі Цзіньпінь стверджує, що США втручаються в справи Тайваню. Пекін бачить острів своєю територією. Він застеріг президента США Джо Байдена від "гри з вогнем".

Зараз ви читаєте новину «Помста за візит Пелосі: Китай почав відповідати Тайваню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути