понеділок, 30 квітня 2007 15:32

Польща демонтує радянські пам"ятники

Міністр культури Польщі Казімеж Уяздовський оголосив, що в Польщі "символи комуністичної диктатури" зникнуть з міських вулиць. У спеціальній заяві міністерства культури Польщі повідомляється, що зараз готується проект закону про місця національної пам"яті, який дасть можливість органам місцевого самоврядування й адміністрації "ефективно прибрати пам"ятники і символи іноземного панування над Польщею".

Громадська організація, куди входять родичі польських офіцерів, загиблих в Катині недалеко від Смоленську, відзначає, що Естонія, як і Польща "випробувала на собі радянську окупацію, а радянські пам"ятники були і є свідоцтвом поневолення і брехні, великоруського шовінізму".

Міністр культури Польщі в інтерв"ю телеканалу ТVN24 завірив, що ініціатива міністерства культури не спрямована проти Росії та Червоної Армії, що звільняла Польщу. "Не йдеться про те, щоб не поважати і не піклуватися за могилами солдатів Червоної Армії. Всі могили гідні пошани, проте, пам"ятники і всі символи комуністичної диктатури повинні зникнути, як чужі польській традиції", - пояснив міністр культури Польщі, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Польща демонтує радянські пам"ятники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути