середа, 29 серпня 2012 20:11

Політики у своїх програмах не можуть сказати людям те, що думають насправді - експерт

Політики у своїх програмах не можуть сказати людям те, що думають насправді - експерт
Володимир Горбач: Всі політики намагаються нав'язати власний порядок денний. Фото: glavcom.ua

Політичний аналітик Володимир Горбач вважає, що політичні сили мають більш свідомо підходити до написання власних виборчих програм, а суспільство має контролювати їхню реалізацію.

Він підкреслив, що наразі на передвиборній кампанії немає дискусії стосовно того, що будуть робити політичні сили чи політики після того, як прийдуть до влади.

"Ми знаходимося на етапі не боротьби програм, а боротьби концепцій, які хочуть суб'єкти виборчого процесу, партії нав'язати суспільству і медіа як свій власний порядок денний на всю виборчу кампанію. Кожен з них послідовний. У ПР спочатку було "від чогось там до стабільності", потім - "від стабільності до добробуту". У "Батьківщини" було "Ми об'єдналися заради Батьківщини". Тепер , що "Ми їх зупинимо", - розповів він.

Експерт підкреслив, що надалі за такою ж логікою партії розвиватимуть свої концепції і посилатимуть виборців головні свої меседжі.

"Далі у кожного буде своя внутрішня логіка нав'язування порядку денного, тематики дискусій на виборчій кампанії. У такій взаємодії політиків між собою не має місце і не може бути місця для взаємної дискусії, бо вони один одного заперечують", - підкреслив Горбач.

Експерт також наголосив, що насправді політики у своїх програмах не можуть сказати правду і те, що вони насправді думають.

"Реальний порядок денний після виборів — це дуже серйозні, "непопулярні" кроки, реформи — підвищення цін на комунальні послуги, на газ, проблеми з курсом валют і т.д. Одразу після виборів вся теперішня реальність зміниться на дуже тривіальну та сумну для кожного. Політики це розуміють, але, звичайно, сказати це своєму виборцю під час виборчої кампанії вони не можуть", - пояснив він.

Горбач переконаний, що цим питанням повинні займатися медіа, ставлячи політикам питання у реалістичному соціально-економічному вимірі.

Зараз ви читаєте новину «Політики у своїх програмах не можуть сказати людям те, що думають насправді - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути