неділя, 25 липня 2021 19:48

Показали провалені обіцянки Разумкова

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков провалив програмну обіцянку його партії "Слуга народу" - законодавчо врегулювати право володіння зброєю. Про це повідомляє портал "Слово і діло"

Відповідно до меморандуму партії Разумков мав підтримувати всі законопроєкти, які передбачає передвиборча програма.

Але спікер не завжди дотримувався цього принципу, наприклад, утримався під час голосування за законопроєкти "Про обіг цивільної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї" і "Про цивільну зброю і боєприпаси".

Хоча в програмі партії є обіцянка законодавчо врегулювати право володіння зброєю. Таким чином, Разумков провалив і зобов'язання з меморандуму, і з програми.

 

Також у Разумкова не виконана програмна обіцянка провести національний економічний аудит країни із залученням вітчизняних і міжнародних компаній. Обіцянка від самого початку була не в компетенції Верховної ради і депутатів. Це прерогатива, насамперед, органів виконавчої влади, а саме Кабінету міністрів.

Уряд дійсно провів комплексний аудит економіки України, на основі якого затвердили Національну економічну стратегію до 2030 року. Але аудит проводили з залученням представників влади, бізнесу та експертного середовища. У Верховній Раді депутати не реєстрували ініціативи на реалізацію своєї обіцянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцянка Зеленського "Весна прийде - саджати будемо" виявилася пшиком

У липні 2019-го після позачергових виборів Разумков обіцяв, що в партії "Слуга народу" не буде людей, які працюватимуть на олігархів. "Якщо людина буде працювати на олігархів – вона не буде в нашій політичній силі", – заявляв він.

Обіцянка не виконана, оскільки недавно голова фракції Давид Арахамія визнав, що серед "слуг народу" є депутати, на яких впливають олігархи.

"Чи є вплив? Є, у всіх фракцій. Якщо якась фракція заявляє, що на неї немає впливу олігархів, вона бреше всім людям", – сказав Арахамія.

На позачергових виборах до Верховної Ради у липні 2019 року Дмитро Разумков очолював список партії "Слуга народу".

Спікер майже майже не спілкуються із президентом Володимиром Зеленським, повідомляли у червні ЗМІ.

Також журналісти повідомляли, що Разумков і його група в парламенті голосують в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Спікер це заперечив.

Зараз ви читаєте новину «Показали провалені обіцянки Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути