неділя, 19 січня 2014 18:35

Походи "Смерті" до АП, восьме Народне віче та страйки проти "поліцейської держави" - акції тижня
7

Gazeta.ua пропонує підбірку акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 13 по 19 січня:

13 січня, Київ

Вперше у Києві прошла флеш-моб акція "Проїзд в метро без штанів". Близько 50 осіб спустились у метро на станції "Золоті ворота", там зняли штани та сіли у різні потяги: частина учасників відправилась у напрямку станції "Сирець", інша — до "Червоного хутора".

Це щорічна акція, започаткована в Нью-Йорку у 2002 р. у виді розіграшу, розповіли учасники.

13 січня, Київ

Активісти Євромайдану проводять мітинг під будівлею Міністерства внутрішніх справ.

13 січня, Київ

Перед Верховною Радою зранку розпочався мітинг Партії регіонів. На мітингу присутні були близько 1000 осіб, які тримали прапори Партії регіонів і національні прапори України.

Автор: Фото: liga.net
 

Автор: Фото: liga.net
 

14 січня, Київ

Два десятки ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС прийшли з пікетом до Верховної Ради. Учасники акції вимагали у парламентарів повернути їм пенсії. Втім, до будівлі парламенту активісти пройти не змогли. Дорогу їм неподалік готелю "Київ" перегородили солдати внутрішніх військ. Відбулась сутичка, однак, постраждалих нема.

/media/video/537058/1_537058.mp4

14 січня, Київ

Активісти, які взяли участь в акції "Народний блокпост", пішки рушили в бік резиденції президента України Віктора Януковича "Межигір'я". Перед тим учасники акції дісталися лише повороту з Вишгородської траси на село Нові Петрівці, поблизу якого розташована резиденція "Межигір'я". Дорогу далі перегородили дві вантажівки.

14 січня, Київ

Прибічники Партії регіонів зібралися в Маріїнському парку на акцію на підтримку ухвалення державного бюджету України на 2014 рік.

14 січня, Київ

До адміністрації президента прийшла Смерть та інші персонажі Маланки. Самодіяльний колектив з Івано-Франківщини спочатку вітав Майдан зі святом святого Василя, а потім пройшовся урядовим кварталом та завітав на вулицю Банкову.

/media/video/537058/2_537058.mp4

16 січня, Київ

Активісти профспілки працівників Національної академії наук України провели під "Українським домом" у центрі Києва пікет. Близько ста людей протестували проти обмеженого фінансування науки. Пікетувальники розгорнули плакат "Від стабільності – до процвітання олігархів".

16 січня, Дніпропетровськ

Кілька десятків активістів місцевого Євромайдану пройшли ходою студентськими районами міста. Вони закликати студентів приєднуватись до акцій проти згортання демократії та на захист європейських цінностей.

У руках вони тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори, а також плакати з написами "Не дай роздерти Україну", "Приєднуйся до нас", "Ми тут за чесність".

Автор: Фото: radiosvoboda.org
 

Автор: Фото: radiosvoboda.org
 

17 січня, Сімферополь

Понад півсотні активістів, громадських активістів і журналістів протестували проти ухвалення вчора більшістю у Верховній Раді пакету законів, відомих як "закони Колесніченка – Олійника".

Акція проходила під стінами постійного представництва президента України в Криму. Її учасники тримали в руках плакати з написами: "Ні поліцейській державі", "Я не буду виконувати закон, що порушує Конституцію!", "Азаров – наклепник", "Партія регіонів – екстремісти, Янукович – іноземний агент!".

/media/video/537058/3_537058.mp4

17 січня, Київ

Правозахисники оголосили про початок збору підписів охочих приєднатися до апеляційної скарги щодо скасування постанови Окружного адміністративного суду Києва, яка до березня заборонила масові заходи в центрі столиці.

18 січня, Київ

Українські письменники прийшли під стіни Лук'янівського СІЗО, щоб визнати себе винними у "екстремізмі" за новим законом Колесніченка-Олійника і попросити правоохоронців їх затримати.

18 січня, Дніпропетровськ

Євромайдан у суботу організував народне віче під гаслом "Мобілізація проти диктатури". Координатори акції закликали провести цей день "в масках і касках": сотні людей прийшли на площу в карнавальних і медичних масках, будівельних та мотоциклетних шоломах, а також одягли на голови відра, друшлаки, кошики тощо.

19 січня, Київ

Опозиція провела восьме Народне віче на майдані Незалежності в Києві. В першу чергу, його скликали як реакцію на низку ухвалених змін до законів 16 січня.

За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук. На думку опозиції, українських і міжнародних правозахисників і низки закордонних політиків, частина цих змін має на меті обмежити права людини, зокрема, право на свободу висловлення поглядів і на свободу зібрань.

Пізніше на вулиці Грушевського, яка перекрита кордоном внутрішніх військ, зібралося кілька тисяч мітингарів з Євромайдану, які намагаються прорватися до Урядового кварталу.

Кордон ВВшників значно укріплено. Мітингувальники вже близько години намагаються пройти до Маріїнського парку та під Верховну Раду, як планували організатори Автомайдану.

Не отримавши дозволу пройти, вони почали розгойдувати техніку, якою перекрито проїзд та відтягнули автобус внутрішніх військ.

Народ скандує "Банду геть! Ганьба, ганьба!".

Разом з тим з гучномовців лунають заклики з боку правоохоронців Київського управління МВС не порушувати громадський порядок та про відповідальність, яку мітингувальники понесуть у разі, якщо й  надали намагатимуться прорватися через кордон охорони.

"Наближення до працівників міліції ближче ніж на 3 метри буде розглядатися як спроба замаху на життя та здоров'я працівника міліції", - заявляють у гучномовець.

Трохи згодом мітингарі пішли у новий наступ. Наразі на вході до Маріїнського парку лунають постріли та вибухи, територію трохи задимлено.

IMG = 6

IMG = 5

MG = 7

Зараз ви читаєте новину «Походи "Смерті" до АП, восьме Народне віче та страйки проти "поліцейської держави" - акції тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути