вівторок, 07 грудня 2021 20:54

Підозрюваний у $150 тис. хабаря екссуддя Чаус оглух - суд перенесли

Підозрюваний у $150 тис. хабаря екссуддя Чаус оглух - суд перенесли
Судове засідання відклали на тиждень. Фото: ЦПК

Вищий антикорупційний суд переніс засідання у справі колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса, якого обвинувачують в отриманні $150 тис. хабаря.

Про це повідомив Центр протидії корупції.

Адвокат екссудді заявив, що його клієнт майже нічого не чує. Йому треба зробити або операцію, або терапевтичне лікування. Це буде зрозуміло після діагностики, а щоб її пройти, треба відстояти чергу, при тому із залученням державної охорони і дозволом прокурора.

Тому захист попросив перерву.

Прокурор відповіла, що питання зі слухом Чауса тягнеться ще з досудового розслідування, тому не факт, що за два тижні вдасться щось вирішити. Також заявила, що може говорити повільно і голосно, щоб обвинувачений усе чув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гальмують справу НАБУ проти Татарова: інфографіка

Судді вирішили частково задовольнити прохання захисту і відкласти засідання на тиждень.

Також сьогодні мало відбутися підготовче засідання у справі екскерівника "Укрбуду", колишнього нардепа Максима Микитася. Слухання теж відклали, оскільки до суду не прийшов його адвокат. Наступне засідання призначили на січень.

Миколу Чауса викрили на хабарі детективи НАБУ у серпні 2016 року. Верховна Рада дозволила його заареш­тувати, проте Чаус втік з України. Був у міжнародному розшуку. Згодом його затримали в Молдові, але не видали Україні.

30 липня екссуддю знайшли у Вінницькій області. За даними ЗМІ, його спочатку затримала поліція. Після туди приїхали працівники СБУ, забрали колишнього суддю з собою і вивезли в невідомому напрямку.

3 серпня працівники НАБУ затримали Чауса під час візиту до лікарні "Феофанія".

Наступного дня Вищий антикорупційний суд відправив екссуддю під цілодобовий домашній арешт. Чаус заявив, що його викрали з метою вбивства й він втік, пройшовши 50 км пішки. А потім добровільно здався СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у $150 тис. хабаря екссуддя Чаус оглух - суд перенесли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути