середа, 11 грудня 2019 12:13

Майже всі ухвалені закони подали "слуги народу" — КВУ

Майже всі ухвалені закони подали "слуги народу" — КВУ
За 100 днів Рада не підтримала жодного законопроекту, які подали депутати від "Опозиційної платформи — За життя". ФОТО: Facebook-сторінка "Слуги народу"

83% ухвалених законів, авторами яких є саме народні депутати, подали нардепи від "Слуги народу".

Про це повідомила громадська організація Комітет виборців України.

У числовому вимірі — це 50 ухвалених законів нардепів зі "Слуги народу" з 60 законів, які загалом подали депутати й підтримала Рада.

Найбільше ухвалених законів подала Олена Шуляк з монобільшості — 19 штук, Віталій Безгін і Роксолана Підласа з тієї з фракції — по 17 штук, Павло Фролов з тієї ж фракції — 11 штук.

За 100 днів Рада не підтримала жодного законопроекту, які подали депутати від "Опозиційної платформи — За життя". Один раз підтримала законопроект депутата від "Голосу".

Парламент ухвалив 4 законопроекти, серед авторів якого є депутати "Батьківщини", і 5 — серед яких є нардепи "Європейської солідарності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков зняв відео про 100 днів Ради, у якому лише "слуги народу"

"Однак тут швидше мав вплив той фактор, що ці законопроекти були зареєстровані ще в Раді попереднього скликання", — вказує КВУ.

"Ці дані засвідчують негативну тенденцію поділу законопроектів на свої і чужі та ігнорування законодавчих напрацювань представників інших фракцій парламенту. Натомість окремі депутати провладної фракції показують "дива результативності". Однак велика кількість прийнятих законів від окремих депутатів може лише насторожувати. 100 днів – надзвичайно короткий період часу для того, щоб якісно підготувати десятки законів та навіть детально ознайомитися зі змістом своїх законодавчих ініціатив", — коментує голова КВУ Олексій Кошель.

6 грудня Верховна Рада відпрацювала свій сотий день.

Народних депутатів дев'ятого скликання обрали 21 липня 2019 року. Вони сформували п'ять фракцій і дві депутатські групи. Монобільшість утворила фракція "Слуга народу" — налічує 254 депутати.

За 100 днів народні обранці зняли з себе недоторканність (закон набуде чинності з січня 2020-го), запустили реформу прокуратури, уточнили процедуру імпічменту президента, затвердили бюджет на 2020 рік. Перезавантажили Державне бюро розслідувань, Національне агентство з питань запобігання корупції, Вищу кваліфікаційну комісію суддів (проводить конкурси на посади суддів, рекомендує їх призначити). Удвічі скоротили кількість суддів Верховного суду. Попередньо схвалили відкриття ринку землі.

Зараз ви читаєте новину «Майже всі ухвалені закони подали "слуги народу" — КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути