вівторок, 15 серпня 2017 20:13

З ініціативи Деркача Генпрокуратура почала розслідування у справі втручання НАБУ у вибори США (Документ)
4

ГПУ відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб НАБУ за фактом втручання у вибори президента США на підставі заяви народного депутата Андрія Деркача. Про це він повідомив сьогодні на своїй сторінці в Фейсбук.

Народний депутат виклав копію своєї заяви і відповіді ГПУ на нього, тим самим підтвердивши новина про його безпосередню участь в цій справі.

"Я вважаю, що своїми необдуманими діями НАБУ завдала серйозної шкоди україно-американським відносинам. Україна постала в очах США як ненадійний партнер. Двосторонні контакти на вищому рівні на деякий час були повністю заблоковані, а фінансова допомога істотно скорочена", - зазначив Деркач.

Він нагадав, що попередньо обсяг допомоги США Україні в 2018 році повинен був скласти 570 млн. дол.

"Новий проект бюджету передбачає скорочення допомоги до 177 млн. - на 69%. І це тільки один з наслідків" активності "НАБУ", - підкреслив Деркач.

За його словами, таке деструктивне вплив на україно-американські відносини може в подальшому позначитися на національній безпеці України.

"На думку експертів і журналістів, в період неоголошеної війни з боку Російської Федерації послідовна і тверда підтримка США життєво необхідна для захисту національного суверенітету і територіальної цілісності України. Тільки прозоре і ретельне розслідування фактів незаконного втручання українських посадових осіб у виборчу кампанію США може відновити довіру стратегічного партнера до України ", - резюмував Деркач.

Як повідомляли ЗМІ, детективи НАБУ і прокурори САП 30 травня 2016 почали досудове розслідування так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів на підставі документів, переданих колишнім заступником глави СБУ Віктором Тріпак.

18 серпня 2016 року НАБУ опублікувало повідомлення про "чорної бухгалтерії Партії регіонів". У ньому йшлося про те, що серед прізвищ осіб в списку значиться Пол Манафорт, який очолював на той момент виборчу кампанію Дональда Трампа.

29 червня цього року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили, що не мають повноважень вести розслідування відносно Пола Манафорта.

Зараз ви читаєте новину «З ініціативи Деркача Генпрокуратура почала розслідування у справі втручання НАБУ у вибори США (Документ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути