вівторок, 10 квітня 2012 18:33

Півтори сотні людей прийшли в суд над організатором "штурму" донецької ОДА
7

Фото: Фото: Тетяна Заровна

Сьогодні повинен був початися суд над лідером правозахисної організації "Союз Порятунку Донбасу" Дмитром Верзіловим. Депутата райради звинувачують в умисному нанесенні тілесних ушкоджень працівникам міліції і опорі представникові влади при виконанні ним службових обов'язків.

Понад 150 людей прийшли підтримати Верзілова. У Донецьку його називають головним критиком місцевої влади. Близько години "група підтримки" скандувала під будівлею Ворошиловського райсуду: "Донбас - не зона, хочемо закону" і "Банду геть!". Прихильники Верзілова тримали рукописні плакати: "Нас не залякати", "Ні судовому свавіллю".

Учасники мітингу називали кримінальну справу "липовою" і вимагали "припинити репресії". У деяких були стрічки "Донбас за Верзілова".

Прийшли "повболівати" за обвинуваченого і активісти опозиційних партій - "Фронту змін", "Свободи", БЮТ, Народного руху, КУНу.

Після закінчення мітингу його учасники попрямували до суду, але зал не зміг вмістити всіх бажаючих, а прокурор не прийшов. З цієї причини засідання не відбулося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку побили головного критика місцевої влади

У матеріалах кримінальної справи проти Дмитра мова йде про організований ним мітинг біля облдержадміністрації 28 листопада минулого року. Тоді менше 50 осіб спробували прорватися до губернатора з вилами, граблями і лопатами. Стримуючи натиск протестуючих, один міліціонер втратив свідомість.

3 березня Верзілову висунули звинувачення, а 5 березня двоє невідомих напали на депутата біля його будинку, побили і відібрали мобільний телефон.

Дмитра Верзілова звинувачують в тому, що він побив під час "мітингу з вилами" трьох правоохоронців - дільничного, помічника дільничного та слідчого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку міліція не дозволила розклеювати листівки з Януковичем, є затримані

"Це абсурд, - вважає учасник подій 28 листопада Анатолій Захарченко. - Я був пліч-о-пліч з Дімою, весь час поруч. На вході до облдержадміністрації виникла штовханина, бо нас не пускали. Всю бійку від початку і до кінця з різних ракурсів знімали на фото та відео. Не тільки журналісти, міліція вела свою зйомку, але немає жодного кадру, який би відобразив, як наш молодий лідер б'є міліціонера. Це не міліціонерам, а нам, пенсіонерам, роздавали стусани. Потім таких, як я, учасників мітингу, допитували в прокуратурі. Мені погрожували: "І тебе посадимо, якщо не скажеш, що бачив, як Діма кусався і бив". Якщо б Верзілов когось вдарив, його б тут же скрутили - нам протистояв десяток хлопців у шоломах і бронежилетах".

За останній рік близько ста разів "Союз Порятунку Донбасу" проводив пікети біля обласної прокуратури і Донецької облдержадміністрації. Верзілова приковували ланцюгом до донецької мерії, він "штурмував" Харцизьку міськраду, виграв суд про зниження комунальних тарифів у Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Півтори сотні людей прийшли в суд над організатором "штурму" донецької ОДА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути