середа, 21 жовтня 2009 07:04

Піскун: "Зняття недоторканності - це безпредєл!"

Піскун: "Зняття недоторканності - це безпредєл!"

Колишній генпрокурор і народний депутат від Партії регіонів Святослав Піскун виступає проти прийняття закону про депутатську недоторканність.

Про це він заявив у вівторок ввечері в ефірі Шустер Live.

Піскун наголосив, що імунітет потрібен не тільки йому, а й усій державі.

"Недоторканність депутатів - це здобуток демократії, який роками зароблявся державними інститутами. У нормальних країнах є влада і опозиція. Влада може використати правові механізми і почати давити на народних депутатів", - вважає екс-прокурор.

Піскун розповів, що імунітет необхідний, бо інакше нардепів позбавлять можливості допомагати людям.

"Депутатська недоторканність повинна бути, тому що тисячі людей сиділи б у в"язницях тільки тому, що вони не сподобались якомусь прокурору, слідчому чи судді. Депутати, використовуючи свою недоторканність, приходять у прокуратуру, в міліцію, в суд у витягають цих людей. Вони доводять, що ці люди не винуваті і змушують правоохоронців розбиратись", - наголосив "регіонал".

Піскун зазначив, скандал навколо згвалтування дітей з "Артеку" не повинен бути причиною для зняття недоторканності.

"Не можна через одну справу ламати демократичні постулати держави. Ми ламаємо демократію тільки тому, що хтось зробив якісь заяви. Це безпредєл!", - обурився нардеп.

Піскун стверджує, що у разі зняття недоторканності під переслідування потраплять чесні депутати.

"Завтра у них в будинку знайдуть наркотики і патрони. Це будуть депутати, які говорять правду президенту, прем"єр-міністру, главі МВС і генпрокурору. На них напишуть заяви про згвалтування. Цим ви закриєте рот депутату від опозиції", - додав він.

Як відомо, першим заявив про розбещення неповнолітніх в "Артеку" колега екс-прокурора по фракції Вадим Колесніченко.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в першому читанні та направила на розгляд Конституційного Суду проект закону "Про внесення змін до Конституції України (щодо гарантії недоторканності для окремих посадових осіб)". Проект внесений групою нардепів, у тому числі Віктором Януковичем.

За дане рішення проголосували 390 із 438 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Зокрема 171 депутат ПР, 150 - БЮТ, 19 - НУНС, 27 - комуністів, 19 - блоку Литвина, 4 - позафракційних.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Піскун: "Зняття недоторканності - це безпредєл!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути