четвер, 29 вересня 2011 18:55

Підгорецький замок під Януковичем залишиться відкритим для всіх - екс-мер Львова

Підгорецький замок під Януковичем залишиться відкритим для всіх - екс-мер Львова

Намір влади створити урядову резиденцію в Підгорецькому замку у Львівській області не несе жодної загрози для цього історичного і туристичного об'єкту.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив колишній мер Львова, екс-міністр регіональної розвитку та будівництва Василь Куйбіда, коментуючи перспективу перетворення замку у закриту установу виключно для керівників держави.

"Візити президента на Львівщину і перебування у цьому замку не будуть такими частими. Це означає, що в такі дні резиденція може працювати за іншим графіком. Всі інші дні вона буде працювати як музей. Це цілком нормальний варіант", - вважає Куйбіда.

Коментуючи побоювання народного депутата Миколи Томенка щодо того, що Підгорецький замок у разі перетворення на президентську резиденцію автоматично стає закритим об'єктом, екс-міністр визнав, що такі явища мають місце в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пригледів собі нову резиденцію XVI ст.

"Звичайно, це так у нас відбувається. Але ми рухаємось у напрямку загально-європейських цінностей. Подивіться, наприклад, як охороняється резиденція президента Австрії і його робочі кабінети. Ви такого не побачите, як у нас", - сказав Куйбіда.

На його думку, нормальним є, коли така пам'ятка архітектури, як Підгорецький замок, буде належно охоронятись і використовуватиметься не лише для того, щоб показувати твори мистецтва, а й для організації офіційних зустрічей.

"Замок буде жити тоді, коли туди приходитимуть люди. Тому він має бути багатофункціональним. Зрозуміло, у межах правильної його експлуатації. Якщо кілька днів на рік він буде використовуватись як резиденція для зустрічей з президентами інших держав, я не бачу в тому жодної загрози", - підсумував колишній мер Львова.

Зараз ви читаєте новину «Підгорецький замок під Януковичем залишиться відкритим для всіх - екс-мер Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути