пʼятниця, 01 липня 2011 16:43

Папа Римський відлучив монахинь Львівщини від церкви

Папа Римський відлучив монахинь Львівщини від церкви

Папа Римський відлучив від церкви 29 черниць з Львівщини. Тепер їх намагаються виселити їх з монастиря, що належить Українській Греко-католицькій церкві (УГКЦ).

Декрет Папи Римського Бенедикта XVI про відлучення черниць монастиря Святого пророка Іллі від церкви був виданий 29 червня.

Причиною рішення стала відмова монахинь визнавати Папу Римського і церковну ієрархію, а також їхня підтримка самопроголошеної Української правовірної греко-католицької церкви (УПГКЦ).

Конфлікт між монахинями та генеральним управлінням Святого Василія в Римі, якому підпорядковувався монастир, почався в квітні 2007 року.

Тоді кілька священиків УГКЦ створили в Свято-Благовіщенському монастирі села Підгірці Львівської області "Українську правовірну греко-католицьку церкву" (УПГКЦ) і стали себе називати "підгорецькими монахами".

Під час богослужінь священники називали Папу Римського Бенедикта XVI та предстоятелів УГКЦ єретиками. За це у травні 2009 року всі вони були відлучені від церкви Верховним трибуналом Ватикану.

Черниці монастиря Святого пророка Іллі в Брюховичах підтримали самопроголошену церкву і розірвали зв'язок з генеральним управлінням Святого Василія в Римі.

За церковними канонами, самопроголошену церкву називають сектою, а дії черниць є гріхом., тож, вони не можуть належати католицькій церкві, запевняють у УГКЦ.

"Ми неодноразово зверталися до них з пропозицією прийняти статут УГКЦ, направили їм два канонічних попередження, але вони проігнорували всі звернення", - зазначив Михайло Палій, секретар справедливого трибуналу Львівської архиєпархії УГКЦ.

На даний час керівництво Львівської архиєпархії УГКЦ намагається виселити черниць з будівлі монастиря, оскільки вони відмовляються прийняти декрет Папи Римського. Разом з тим в УГКЦ вважають, що сестри і далі будуть проводити свою релігійну діяльність, бо у правовому полі церква не може претендувати на власність монастиря і виселяти черниць.

"Складність ще й у тому, що половина сестер - громадяни Словенії та Чехії", - уточнила секретар чину Святого Василя Ігнатія Гаврилик.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський відлучив монахинь Львівщини від церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути