вівторок, 10 травня 2011 08:37

У Філарета відкидають можливість об'єднання з греко-католиками

У Філарета відкидають можливість об'єднання з греко-католиками

В УПЦ КП оприлюднили заяву у відповідь на черговий сплеск спекуляцій навколо співпраці Київського Патріархату з УГКЦ.

У документі зазначено, що співробітництво УПЦ КП та УГКЦ ведеться і в подальшому буде вестися виключно зі збереженням вірності Київського Патріархату догматам, канонам і віровченню Православної Церкви.

В УПЦ КП наголошують, поки Католицька Церква в цілому чи УГКЦ зокрема дотримуються латинських догматів, які відрізняють її від Православної Церкви, - об'єднання УПЦ КП та УГКЦ у єдину Церкву неможливо, відзначають церковні лідери УПЦ КП.

Як повідомлялося раніше, патріарх Кирило запропонував УАПЦ приєднатись до Російської церкви. Українським автокефалам патріарх Кирило запропонував статус, аналогічний тому, який має закордонна Російська православна церква.

"Він сказав, що ви вже більше 10 років ведете переговори з Вселенським патріархатом, а віз на місці, а я вам пропоную статус, який має закордонна Російська православна церква – ви зберігаєте за собою автокефалію, той устрій який ви маєте, всі ваші церкви, кошти будуть у вашому розпорядженні, єдине – будете присутні на соборах владики Володимира Сабодана (глави УПЦ МП)", - розповів митрополит Мефодій.

Зокрема, Російська православна церква за кордоном (РПЦЗ) у 2007 році приєдналась до РПЦ за умови збереження свого автономного статусу. Крім того, нещодавно у США вибухнув скандал, пов'язаний зі спробами Московського патріархату підпорядкувати собі Православну церкву в Америці.

Зараз ви читаєте новину «У Філарета відкидають можливість об'єднання з греко-католиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути