четвер, 23 червня 2011 09:56

В Україну привезли волосся святого Іоанна Павла II

В Україну привезли волосся святого Іоанна Павла II

Сьогодні виповнюється 10 років від дня візиту в Україну Папи Римського Іоанна Павла II. Нагадаємо, 23-27 червня понтифік відвідав Київ і Львів. Сьогодні в київському соборі Святого Олександра виставлять на огляд волосся і білу шапочку Папи, якого в травні цього року зарахували до лику святих. Не виключено, що реліквії Іоанна Павла II побачать і львів'яни, переговори про це ведуться, пише "Сегодня".

Нещодавно пішли розмови про те, що в 2012 році в Україну може приїхати нинішній глава католицької церкви - Бенедикт XVI. У наступному році буде відзначатися 600-річчя перенесення єпископської столиці з Галича до Львова.

У прес-службі УГКЦ цю інформацію не підтвердили. "Виходячи з програми Папи, візит на цей рік точно не передбачений. І, наскільки я розумію, найближчим часом візит не відбудеться, оскільки для цього необхідне державне запрошення", - говорить Ігор Яців, начальник інформаційного департаменту УГКЦ. За його словами, запрошення Його Святості тільки від єпископату УГКЦ та римо-католицької церкви недостатньо, оскільки офіційний візит - це ще й питання безпеки, і церкви одноосібно не можуть її гарантувати. "Це політичне рішення, яке буде приймати президент", - говорить заступник голови комітету у справах релігії при Мінкульті Микола Новиченко.

У посольстві України у Ватикані нам неофіційно сказали, що поки розмов про візит Бенедикта XVI не велося.

Зараз ви читаєте новину «В Україну привезли волосся святого Іоанна Павла II». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути