неділя, 01 травня 2011 14:12

Папу Івана Павла II зараховано до лику блаженних

Папу  Івана Павла II зараховано до лику блаженних

Папу римського Івана Павла II зараховано до лику блаженних. Це є останнім етапом перед прирахуванням до лику святих. Проголосив це діючий понтифік Бенедикт XVI під час меси у соборі святого Петра у Ватикані. На площі перед собором і на прилеглих вулицях зібралися до мільйона віруючих, передає радіостанція Europe1.

У церемонії беруть участь також глави 16 іноземних держав і урядів. Минулу ніч у церквах Риму сотні тисяч людей провели в молитвах, готуючись до цієї події.

Папа Бенедикт XVI очолює церемонію, під час якої труну з мощами Іоанна Павла, було витягнуто з поховання у крипті та виставлено для загального поклоніння на вівтарі в соборі Святого Петра.

Процес беатифікації Папи Івана Павла II розпочався практично відразу після його смерті. Проголошення блаженним в католицтві є першою стадією прославлення, після якої йде  канонізація (зарахування до лику святих).

Рішення про беатифікацію Івана Павла II було прийняте в січні після затвердження нинішнім понтифіком Бенедиктом XVI декрету, який визнає за покійним татом сотворення дива. Вважається, що Іван Павло II кілька років тому зцілив від хвороби Паркінсона французьку черницю Марі Симон-П'єр.

Іоанн Павло II (народжений Карол Войтила) очолював католицьку церкву з 1978 по 2005р. Вже після його смерті багато говорили про те, що Папа гідний бути зарахованим до лику блаженних.

Зараз ви читаєте новину «Папу Івана Павла II зараховано до лику блаженних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути