пʼятниця, 24 червня 2011 17:55

Під судом люди Тимошенко просили в міліції автомати
27

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Вхід до Печерського суду оточений кордоном міліції. Пускають тільки працівників суду, журналістів з посвідченнями, і учасників судового процесу, який розпочався сьогодні у суді. О 9.00 почалося засідання у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

- Хлопці, дайте автомат, Януковича будемо стріляти! - звертається до міліціонерів, які охороняють підступи до суду  літня жінка у рожевій кофточці.

- Автоматів у нас немає - тільки дезодорант, - посміхаючись відповідають їй міліціонери, натякаючи на балончики зі сльозогінним газом.

- Чого ти до них причепилася - їм би на пляжі з дівчатами треба бути, а вони тут на спеці жаряться, - каже 70-річна Злидар Софія до жінки у рожевій кофточці.

Неподалік стоїть "регіонал" Олег Калашников. Поруч з ним люди у костюмах і молоді хлопці, які тримають прапори "Загальновійскової спілки України" та прапори з написом "Досить!". Підлітки роздають аркуші з написами російською і українською: "Народ України вимагає кримінальної відповідальності для Юлії Тимошенко".

- Ми ніяких грошів нікому не платили, - говорить Олег Калашников. - Люди прийшли, бо не хочуть, щоб в Україні процвітала корупція. Щодо вчорашньої інформації на сайті БЮТ, що Партія регіонів під моїм керівництвом вербує по студентських гуртожитках студентів для створення ілюзії підтримки суду над Тимошенко - то це звичайна провокація. Ці люди прийшли самі, бо теж вважають Тимошенко головним корупціонером.

- Ми тут хотіли провести громадську акцію проти корупції - подали заяву і нам виділили місце, -  розказує член "ЗСУ" 29-річна Людмила Соловьйова. - Але вранці 10-20 осіб налетіли на нас, розтрощили апаратуру. Мені якась жінка сказала "понаїхали тут!" і лупонула в ніс.

За 10 метрів група підлітків, розклавши газети, сидить прямо на асфальті. Складають листівки щодо вимоги притягнення Тимошенко до суду віялом і обмахуються. На запитання, "за" чи "проти" Тимошенко вони тут, дівчина з пірсингом у носі, відповідає:

- Ми проти. Ось тут написано (показує листівку), що вона зрадила Україну.

- А ще нам заплатили, - каже хлопець у чорній футболці та джинсах. - Але це секрет!

Підлітки вибухають сміхом. Хлопець відмовляється назватися, каже тільки вік - 15 років, але пояснює:

-Мені подзвонив знайомий, запропонував 100 гривень, якщо просто буду тут з 7-ї ранку до 12-ї дня. Зараз мають заплатити, поки ще не ясно, скільки.

Тим часом чоловік у костюмі, що стоїть поруч Калашникова, каже в мікрофон:

- Юлія Тимошенко ініціювала паніку щодо свинячого грипу. На цьому заробили фірми, пов'язані з нею.

Чоловік, що стоїть з іншого боку кордону перед судом, включає сирену на червоному мегафоні. Її виття заглушає слова людини у костюмі.

На другому боці Хрещатика БЮТ поставив невеличку сцену. Вздовж дороги стоїть близько 80-ти міліціонерів. Якийсь чоловік знімає їх на портативну камеру. Дехто з міліціонерів схиляє голову, ховаючи обличчя  під кашкетом. Чоловік, що знімає, кричить йому:

- Чого ви обличчя ховаєте? Ви точно з міліції? Де ж ваші кокарди? Це ж порушення форми!

- Скільки вам заплатили? - кричить їм літня жінка.

-Стільки ж, скільки і вам - 150 гривень, - огризається якийсь міліціонер.

- Нам ніхто не платив, я за свої гроші з Харківської області приїхала, - обурюється 60-річна Лихольот Ніна. - І рада, що приїхала, бо бачу, що ще багато залишилося нормальних людей.

- Да не трогайте пацанов, такая жара, а оні все в чорном! - захищає міліціонерів чоловік у білій сорочці і кепці. - С них же пот льйотся!

В натовпі перемовляються:

- У нас знову монголо-татарська навала - Янукович, Ахметов, Кузьмін. 800 років тому гвалтували наших дівчат, а тепер гвалтують Україну!

Повз проходить жінка у квітчастій сукні.

- Устроили тут. Будто что-то от этого изменится, - каже вона сама до себе.

Багатотисячний натовп скандує:

- Зека на нари! Юлю - не віддамо!

Чоловік з прапором БЮТ каже:

- На похорони Януковича ще більше народу приїде!

На сцені виступає народний депутат від БЮТ Наталя Королевська:

- Те, що не вб'є нас, зробить сильніше. Вони нас не вб'ють. Беспредел став законом для цієї країни. Судять не Тимошенко - судять кожного з нас. Але ми не боїмося, ми прийшли сказати, що беспредел не пройде.

Зараз ви читаєте новину «Під судом люди Тимошенко просили в міліції автомати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути