пʼятниця, 24 червня 2011 13:49

Можна, звісно, лише поспівчувати Тимошенко — Небоженко

Можна, звісно, лише поспівчувати Тимошенко — Небоженко

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко може домовитися з президентом Віктором Януковичем. Про це заявив політолог Віктор Небоженко.

"Звісно, святе місце пусте не буває. На руїнах "Нашої України", БЮТу та Партії регіонів обов'язково з'являться нові політичні сили — хороші чи погані, це інше питання. Що ж до суду, все залежить від опору прихильників Тимошенко. Якщо вони будуть докладати зусиль, то їй можуть дати щось умовно", - розповів політолог.

За словами Небоженка, "Тимошенко може піти на компроміс з Януковичем: вона просить про помилування, він, як людина, який знає, що таке в'язниця, визволяє жінку".

"Ухвалити рішення про помилування він може за годину. Ось її садять у в'язницю, а за сорок хвилин президент підписує помилування, і її випускають. Є такий варіант. Є варіант, що її надовго там закривають. Але тут не треба драматизувати — звісно, це завжди трагедія особиста, для людини як такої. Але я знаю одного політика, що тричі сидів у в'язниці, мав три судимості, - і це не завадило йому стати президентом. У нас же африканська країна, а не Європа. Можна, звісно, лише поспівчувати Тимошенко, бо ув'язнення — це завжди травма", - повідомив політолог.

Небоженко не вважає, що це суттєво змінить політичне життя.

"Звичайно, будуть дрібні пертурбації, але я не очікую нічого серйозного. БЮТ це зовсім не поховає. Річ у тому, що "Батьківщина" займає нішу радикальної опозиції, яку не вдалось зайняти "Свободі". Та дуже швидко показала свої зв'язки з владою. Замість того, щоб боротися з місцевими корупціонерами, вони понабирали багатих корумпованих бізнесменів і чиновників, і виступають лише на проросійському "Інтері", то яка ж це опозиційна проукраїнська сила? Тож, БЮТ нікуди не дінеться, він просто радикалізується. Якщо Тимошенко засудять, частина її політичного оточення негайно відійде, бо всі ж бояться. Де гарантія, що після Тимошенко не посадять, скажімо, Турчинова? Але загалом усе залишиться приблизно так, як є", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Можна, звісно, лише поспівчувати Тимошенко — Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути