понеділок, 25 січня 2021 13:46

Під Радою мітингують музиканти

Під Радою мітингують музиканти
Валерій Харчишин і Андрій Яценко прийшли до парламенту у понеділок.

Під Верховною Радою зібралися українські музиканти на акцію "За права авторів". На площі перед парламентом поставили сцену.

На акції були зокрема Андрій Яценко з гурту Green Grey, Тарас Тополя - "Антитіла", Валерій Харчишин - "Друга Ріка", Олег Михайлюта з ТНМК, Віталій Кириченко - "Нумер 482".

"Майнові права в Україні не захищені. Ми зверталися до уряду, президента. Апелюємо до Верховної Ради змінити архаїчний закон "Про авторське право і суміжні права". Є реакція Офіса президента, це не тому, що сьогодні у Володимира Зеленського день народження. А тому, що таки дослухалися", - сказав Харчишин. Він очолює громадську організацію "Українська агенція з авторських та суміжних прав".

"Уже пройшли часи, коли можна було щось між собою порішати. Ми хочемо відверто дивитися в очі своїм дітям, щоб потім вони не говорили: "Тато, а що ж ти не зробив те, що мусив зробити". Тому ми тут, дякуємо, що ви підтримуєте українського автора й українське авторське майбутнє", - сказав Михайлюта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна рухається в бік цивілізації - Ройтбурд

Тополя зауважив, що за останній тиждень сталося "багато конструктивних і позитивних процесів" у розмові з владою.

"Розпочали конструктивний діалог, як покроково виходитимемо з цієї непростої ситуації. Зробимо все можливе, щоб авторська винагорода дійшла до автора чесно й прозоро. Навіть якщо для цього потрібно не лише походити по кабінетах, а й іноді постояти на сцені", - заявив музикант.

Під Верховною Радою поставили звук, виступали гурти.

Протест назвали безстроковим.

"Багато років права авторів порушувались через незаконні дії чиновників та шахрайські організації, а роялті так і не доходили до своїх авторів.

Ми хочемо, щоб в Україні нарешті запрацювала чесна система збору, розподілу та виплати роялті, як це робиться в усьому світі. Усе, що для цього потрібно, – це визнання єдиною можливою акредитованою організацією колективного управління в цій сфері – ГО УААСП, яка є репрезентативною і відповідає усім вимогам закону", - ідеться в заяві.

Верховна Рада проведе 1-ше засідання цьогоріч завтра, 26 січня. Востаннє депутати збиралися в сесійній залі 18 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Під Радою мітингують музиканти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути