понеділок, 11 червня 2012 12:06

"Під моїм будинком 5 годин стоять озброєні до зубів омонівці. У Путіна істерика" - Нємцов

"Під моїм будинком 5 годин стоять озброєні до зубів омонівці. У Путіна істерика" - Нємцов
Борис Нємцов не виключає, що можуть бути арешти. Фото: md-prokhorov.com

Біля будинку російського політичного діяча Бориса Нємцова стоїть величезна кількість спец-служб.

Політик не виключають, що сьогодні лідерів опозиції можуть заарештувати.

"Озброєна до зубів група ОМОНу, путінські опричники, поліцаї увірвалися в мій будинок, окупували під'їзд, окупували весь мій поверх. І стоять там близько 5 годин. Але у них проблема - мене немає вдома", - розповів він у телефонному коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

Нємцов додав: "Навколо будинку (а це саме центр Москви), величезна кількість спец-служб. Таке відчуття, що у них проходить спецоперація зі знищення особливо небезпечних терористів десь у Дагестані. Стоять там, чекають".

Російський політичний діяч впевнений, що причина обшуків - це страх влади перед завтрашньою акцією опозиції "Марш мільйонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш незгодних розганяли кийками

"Причина в тому, що вони хочуть нас залякати перед завтрашньою акцією, перед маршем, який повинен початися завтра біля кінотеатру "Пушкінський" і закінчитися біля проспекту Сахарова мітингом", - розповів він.

Нємцов також зазначив, що причиною може бути те, що завтра опозиція має намір представити план відсторонення чинної влади:

"Причина в тому, що ми вперше в історії опозиції завтра повинні прийняти маніфест "Вільної Росії", де буде викладено наш план відсторонення путінської влади і проведення в країні чесних парламентських і президентських виборів. Причина в моїй публікації нещодавно у моєму блозі про годинник Путіна за 500 000 доларів, що становить 5 річних його зарплат".

Російський опозиціонер впевнений, що обшуками в квартирах може все не закінчиться і не виключив, що можливі арешти організаторів акції "Марш мільйонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві пройде акція "Путін повинен піти"

"Він (Путін) знаходиться у стані істерики і дав вказівку знешкодити і заарештувати лідерів опозиції", - зазначив Нємцов.

Він також розповів, що обшуки проходять у Олексія Навального, у Іллі Яшина, у Ксенії Собчак. "І в мене повинні бути, але мене немає. Бачте як вийшло, я зник", - додав політичний діяч.

"Вони мають право (заарештувати). Вони боятися завтрашнього дня. Завтра в Росії свято - День Росії і вони вважають, що лідерів опозиції треба якимось чином "пресингувати" і не дати їм можливості провести марш", - підкреслив Нємцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Москві затримали Бориса Нємцова

Як повідомлялося раніше, слідчі СК РФ проводять обшуки в квартирах опозиціонерів Олексія Навального, Сергія Удальцова та Іллі Яшина в рамках справи про масові заворушення, що відбулися 6 травня на Болотяній площі Москви. Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін. Всього сьогодні планується провести 10 обшуків, сказав він.

Завтра в РФ відзначається національне свято - День Росії. У той же час опозиції планує провести черговий "Марш мільйонів". Останній раз подібну акцію проводили 6 травня, в результаті чого було затримано кілька людей.

Зараз ви читаєте новину «"Під моїм будинком 5 годин стоять озброєні до зубів омонівці. У Путіна істерика" - Нємцов ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути