середа, 02 лютого 2011 15:44

Нємцов каже, що Янукович не віддасть трубу, бо це "фалічний символ"

Нємцов каже, що Янукович не віддасть трубу, бо це "фалічний символ"

Російський опозиціонер Борис Нємцов упевнений, що Україна не віддасть Росії свою газотранспортну систему, оскільки це "фалічний символ".

Таку думку він висловив в ексклюзивному коментарі Інституту Горшеніна напередодні круглого столу "Демократія по-українськи".

За словами Нємцова, ГТС для України - символ незалежності, який вона ніколи нікому не віддасть.

"Труба - фалічний, я б сказав, символ, що з'єднує Росію та Європу. І мені здається, що немає жодної політичної сили в Україні, жодного бізнесмена, який би сказав: "Ну, гаразд, віддамо цей символ наш нескінченний, нехай росіяни там ним розмахують". Микола Азаров може говорити, що хоче - трубу ви ніколи не віддасте", - сказав Нємцов в коментарі Інституту Горшеніна.

Більш того, російський політик вважає, що жодна з базових галузей економіки України не буде віддана Росії.

"Нічого не буде віддано - ні залізниці, ні атомна промисловість - тому що в Україні не так багато символів незалежності. Ось для Росії базові галузі економіки не є символами незалежності. У нас символи незалежності дещо інше: Червона площа, Кремль, Іван Грозний, Петро І, Сталін, Ленін, Єльцин, Горбачов", - пояснив Нємцов.

"У вас все ж таки держава молода, тому для вас кожна така річ - це дуже болісно. Крім того, український бізнес не хоче мати поряд конкурентів - навіщо вони потрібні, ці російські вовкодави, коли тут зі своїми б розібратися. До речі, при Вікторі Ющенку було навіть, може бути, простіше це зробити, тому що навколо Ющенка не було таких могутніх олігархів, які б так захищали, саме від конкуренції, Україну", - вважає він.

Нємцов також порадив українцям розрізняти бізнес російський і "путінський". Перший, за його словами, це добре, це здорова конкуренція. Другий же – державна експансія.

"Не бізнес-експансія, а саме політична. Ось цього треба побоюватися. Причому, дуже легко відокремити "путінський" бізнес від цього бізнесу. "Путінський" бізнес - це бізнес, де в нього є особистий інтерес або є контроль у його держави: "Газпром", "Транснефть", "Роснефть". Тому я б на місці української влади вітав приватний капітал російський і обережніше ставився б до капіталу "путінського". Щоб зберегти незалежність", - резюмував політик.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Нємцов каже, що Янукович не віддасть трубу, бо це "фалічний символ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути