понеділок, 06 квітня 2009 08:31

Під час виборів ми можемо отримати не одного президента - Луценко

Під час виборів ми можемо отримати не одного президента - Луценко
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко обіцяє перевірити, чи не було фальсифікацій на виборах до Тернопільської обласної ради.

Як повідомили у прес-службі партії "Народна самооборона", на думку Луценка, дуже неправдоподібно на цих виборах виглядає високий відсоток голосів за Партію регіонів.

"Скажіть мені: хто в здоровому глузді повірить, що в чотирьох районах Тернопільської області Партія регіонів набрала перше місце? Причому більшість виборців прийшли голосувати після четвертої години? Це на Тернопіллі, коли церкви вже давно віддзвонили, пляшку давно вже розпили, а куми вже давно почесали всі язики! В це може повірити хіба що Янукович, ну можливо, ще Ганна Герман", - зауважив Луценко.

На переконання міністра, "тернопільські вибори — це дзеркало українського політичного театру абсурду". Він зізнався, що після тернопільських виборів почав боятися будь-яких українських виборів за таким рецептом.

"Я вам даю гарантію, що ми звіримо списки виборців, які отримали бюлетені, і їхні підписи звіримо з підписами у паспортних столах. Ми побачимо відповідь на це "тернопільське чудо" Партії регіонів, ЄЦ та іже з ними"", - додав Луценко.

Він висловив припущення, що "під час президентських виборів ми можемо отримати не одного Президента, бо один - буде оголошений в судах, ще один - по рішенню ЦВК, а третій заявить, що вибори не відбулися".

Нагадаємо, сім політичних сил пройшли в Тернопільську обласну раду за результатами позачергових виборів, що відбулися 15 березня.

Згідно з офіційним повідомленням, підписаним головою Тернопільської обласної територіальної комісії Наталією Чуйко, Всеукраїнське об"єднання "Свобода" отримує 50 мандатів, партія "Єдиний центр" - 20, Партія регіонів - 14, Блок Юлії Тимошенко - 12, Українська народна партія - 11, партія "Народний союз "Наша Самооборона" - 8, Блок Литвина - 5.

Кількість голосів виборців розподілилася таким чином: У "Свобода" - 154325; "Єдиний центр" - 63207; Партія регіонів - 43616; БЮТ - 36067; УНП - 35544; НСНУ - 24599, Блок Литвина - 16026 голосів виборців.

Всього в голосуванні в Тернопільську обласну раду взяли участь 444 882 виборців. Не підтримали нікого зі списку 30190 виборців. Кількість бюлетенів, визнаних недійсними, - 8784.

Вибори в Тернопільську облраду спочатку були призначені Верховною Радою на 15 березня 2009 року, а потім нею ж скасовані.

Ющенко звернувся до Конституційного суду з представленням про неконституційність постанови парламенту, яка скасовувала вибори в облраду. Сама можливість проведення виборів в Тернопільській області оскаржилася політичними силами в судах.

Напередодні виборів, 14 березня, суди підтвердили законність проведення виборів. БЮТ, який найактивніше протестував проти проведення виборів, напередодні заявив, що не прийматиме в них участі. Проте тервиборчком не задовольнив вимогу БЮТ зняти його з реєстрації, і назва блоку залишилася в бюлетені.

За матеріалами 4post, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Під час виборів ми можемо отримати не одного президента - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути