середа, 18 березня 2009 10:59

Результати виборів у Тернополі: Тягнибок - "на коні"

Результати виборів у Тернополі: Тягнибок - "на коні"

Сім політичних сил проходять в Тернопільську обласну раду за результатами позачергових виборів, що відбулися 15 березня.

Згідно з офіційним повідомленням, підписаним головою Тернопільської обласної територіальної комісії Наталією Чуйко, Всеукраїнське об"єднання "Свобода" отримує 50 мандатів, партія "Єдиний центр" - 20, Партія регіонів - 14, Блок Юлії Тимошенко - 12, Українська народна партія - 11, партія "Народний союз "Наша Самооборона" - 8, Блок Литвина - 5.

Кількість голосів виборців розподілилася таким чином: У "Свобода" - 154325; "Єдиний центр" - 63207; Партія регіонів - 43616; БЮТ - 36067; УНП - 35544; НСНУ - 24599, Блок Литвина - 16026 голосів виборців.

Не подолали 3-процентний бар"єр такі політичні сили:

Соціалістична партія України - 9258

Громадська партія "ПОРА" - 6269

Конгрес українських націоналістів - 5370

Блок Народної самооборони - 2898

Комуністична партія України - 2295

"Велика Україна" - 2087

Аграрна партія - 1907

"Нова демократія" - 1335

"Нова політика" - 1114.

Всього в голосуванні взяли участь 444 882 виборців. Не підтримали нікого зі списку 30190 виборців. Кількість бюлетенів, визнаних недійсними, - 8784.

Вибори в Тернопільську облраду спочатку були призначені Верховною Радою на 15 березня 2009 року, а потім нею ж скасовані.

Ющенко звернувся до Конституційного суду з представленням про неконституційність постанови парламенту, яка скасовувала вибори в облраду. Сама можливість проведення виборів в Тернопільській області оскаржилася політичними силами в судах.

Напередодні виборів, 14 березня, суди підтвердили законність проведення виборів. БЮТ, який найактивніше протестував проти проведення виборів, напередодні заявив, що не прийматиме в них участі. Проте тервиборчком не задовольнив вимогу БЮТ зняти його з реєстрації, і назва блоку залишилася в бюлетені.

БЮТ вже заявив про наміри оскаржити результати виборів. "Те, що відбулося в Тернополі, дозволяє нам з тривогою стверджувати, що вчора мала місце спроба випробування тотальної системи фальсифікації голосування, яка може бути застосована і під час президентських виборів", - заявила прес-служби БЮТ, наступного дня після проведення виборів.

"Блок Юлії Тимошенко не приймав участі в шоу під назвою тернопільські вибори і не визнає їх результати", - говориться у документі.

"Ми будемо оскаржувати результати цих виборів в судовому порядку. Ми ніколи не дозволимо підносити цинічні фальсифікації Балоги (глава секретаріату президента Віктор Балога) як думку жителів області", - заявляє БЮТ.

За матеріалами: Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Результати виборів у Тернополі: Тягнибок - "на коні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути