пʼятниця, 05 серпня 2011 21:55

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Під час арешту Тимошенко ламали пальці та розбивали брови
23

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Сьогодні Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко на арешт. Суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву в засіданні до 10.00 8 серпня.

Екс-прем'єра вивели з Печерського райсуду і посадили до машини для конвойованих. До автомобіля підбігли журналісти та народні депутати, однак, кілька десятків правоохоронців створили "живий ланцюг". Понад 100 співробітників "Беркута" в касках і бронежилетах відштовхували нардепів від автомобіля. Мітингувальників до автозаку не допускали.

Через це біля арки, яка веде у дворик Печерського райсуду, сталася бійка між міліцією та прихильниками екс-прем'єра. До місця події під'їхала машина "швидкої допомоги". До неї підвели міліціонера в крові. Медики надали йому допомогу. До машини підвели ще одного правоохоронця — йому зламали пальця.

Автозак з Тимошенко поїхав вгору бульваром Шевченка. Співробітники МВС перекрили Хрещатик у бік Бессарабської площі. Тимошенко відвезли в Лук'янівське СІЗО.

До неї приїхав нардеп від БЮТ і колишній захисник Сергій Власенко. Зачитав написану особисто опозиціонеркою заяву. Одразу після цього поїхав.

До Лук'янівського СІЗО також прибула дочка Тимошенко Євгенія Карр. Постійно спілкувалася по мобільному, не реагувала на прохання журналістів про коментарі. Зайти у СІЗО не намагалася. Через кілька хвилин пішла.

Ворота до СІЗО охороняли 10 міліціонерів. Уздовж вулиці Дегтярівської стояли 4 автобуси з міліцією. Біля прилеглих будинків стояли "беркутівці".

Кілька автозаків з арештованими громадянами не могли проїхати в СІЗО. Близько 30 хвилин машини простояли біля закритого шлагбаума. Люди, які перебували в кузові, почали стукати і розгойдувати автомобілі. Зрештою шлагбаум відкрили і три автозаки проїхали на територію СІЗО.

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Анатолія Палія, стан Тимошенко нормальний.

Перший заступник лідера ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов закликав громадян України до активної участі в акціях на підтримку Тимошенко.

Станом на 20.30 під стінами Печерського райсуду зібралися близько 200 людей. Вони встановлюють військові намети вздовж Хрещатика від Печерського райсуду до бульвару Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Під час арешту Тимошенко ламали пальці та розбивали брови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути