понеділок, 11 лютого 2013 14:35

Персональне голосування у парламенті - обман виборців - політолог

Персональне голосування у парламенті - обман виборців - політолог
За словами політолога, голосуванням однією карткою за декількох депутатів грішили представники усіх фракцій. Фото: real-politics.org

Чіплятися за персональне голосування у Верховній Раді все одно, що боротися не за якість взуття, а за якість шнурків.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог Володимир Цибулько.

"Якщо є закрита пропорційна система, то є консолідоване рішення фракції по будь-якому питанню, яке виноситься на голосування. Як правило, партія одностайно голосує з того чи іншого питання. Лише окремі депутати можуть мати окрему позицію чи застереження", - сказав політолог.

На його думку, поки в опозиції немає ніяких стратегічних проектів і намірів, вона мобілізує електорат через якість тактичні маневри.

"Персональне голосування є таким же самим обманом виборця, як і офіційна статистика. Опозиція уникає акцентування на провальній частині своєї діяльності, не говорить, про справді стратегічні проекти. Зараз вчепилися за персональне голосування, а спільну резолюцію по євроінтеграції тим самим провалили", - вважає Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів наступного тижня силою розблокує трибуну парламенту - Яценюк

За його словами, у багатьох парламентах світу голосування відбувається навіть при наявності простої більшості.

"У нас голосування чинне, тільки коли у ньому взяла участь більшість від складу парламенту, тобто більше 226 осіб. У парламентах світу скільки є у залі людей, стільки і голосують. Часто закони проводяться 20-ма, 15-ма голосами. Деякі питання, які стосувалися України, голосувалися третиною депутатів", - наголосив політолог.

Він також зазначив, що голосуванням однією карткою за декількох депутатів грішили не тільки "регіонали". Цим грішили представники усіх фракцій. В обласних радах цим грішать і праві, і ліві, і "Свобода", і "Батьківщина".

Нагадаємо, депутати від партії УДАР ініціюють техогляд системи голосування "Рада-3" і вимагатимуть прийняти рішення про персональне голосування у радах усіх рівнів. Депутати Партії регіонів вимагають притягнути голову фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка до кримінальної відповідальності за фінансові зловживання при виготовленні системи "Рада-3".

Зараз ви читаєте новину «Персональне голосування у парламенті - обман виборців - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути