субота, 09 лютого 2013 16:30

"Вина опозиції, що люди не виходять на вулицю" - Томенко

"Вина опозиції, що люди не виходять на вулицю" - Томенко
Микола Томенко: люди не готові до революційних дій. Фото: liga.net

Опозиції треба вигравати вибори в столиці. Для цього "Батьківщині", УДАРу та "Свободі" необхідно висувати єдину узгоджену кандидатуру. Про це в інтерв'ю "Газеті-по українськи сказав" колишній віце-спікер, нардеп від "Батьківщини" Микола Томенко.

"Треба подивитися, в кого найбільша підтримка виборців. Той і має балотуватися", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер пропонує депутатам відкласти "політичне питання" про персональне голосування

За його словами, опозиції важко злагоджено працювати.

"Бо Партія регіонів запустила схему — на їхнє електоральне поле нікого не пускати, а на опозиційному посіяти розбрат. Зараз "тестують" правильного кандидата на президентські вибори. Владі треба, щоб не тільки у другому турі був Віктор Янукович, а й щоб йому опонувала найвигідніша фігура. Це має бути людина із радикальною ідеологією, яка не отримає загальнонаціональної підтримки. Тоді, за їхнім задумом, Янукович переможе", - додав він.

Томенко вважає, що парламентські вибори показали, що люди не готові виходити на вулицю, захищати результати голосування.

"У цьому є вина опозиції, але є ще й сильне постпомаранчеве розчарування. Тому коли говоримо про 2015 рік, треба підстрахуватися сьогодні. Опозиція повинна ставити перед собою певні завдання і перемагати. Як зараз із вимогою персонального голосування. Бо донедавна опозиція займалася "політичним фантазерством" — пропонували завдання, які неможливо відстояти", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак просить голів фракцій дати можливість відкрити сесію - Томенко

На запитання, чому боротьба опозиції не виходить за межі парламенту, відповів:

"Для цього має бути масова підтримка населення. Забезпечити її сьогодні не вдається. Суспільство не готове до революційних дій. Вони співчувають опозиції й Тимошенко, але не готові до власної участі в боротьбі, щоб змінити ситуацію. Це як із війною: передумови є, а вона не починається. Потрібен якийсь серйозний привід. Важко сказати, що це може бути — складна соціально-економічна ситуація чи порушення прав людей. Мусять збігтися дуже багато факторів", - сказав Томенко.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Вина опозиції, що люди не виходять на вулицю" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути