Ексклюзиви
середа, 27 червня 2012 12:43

Перших лауреатів премії імені Бандери визначили у Львові

Перших лауреатів премії імені Бандери визначили у Львові
Премія присуджується у трьох номінаціях. Фото: newzz.in.ua

Учора на сесії Львівської обласної ради оголошено імена перших переможців обласної премії імені Героя України Степана Бандери у трьох номінаціях.

Премія заснована депутатом Львівської обласної ради від "Свободи" Іриною Фаріон. Цього року вона присуджується вперше. Її дають громадським і політичним діячам, державницьким та громадським інституціям, науковцям за вагомий внесок у розбудову національної української держави.

Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 000 грн. Претендентами на премію можуть бути люди з усієї України, не обов'язково із Львівської області.

"20 тисяч - це не є велика сума для такої надважливої премії. Тому, я думаю, у наступні роки ми зможемо закласти на відзначення переможців більше обласних коштів", - говорить Ірина Фаріон.

Кандидатури на призначення премії способом таємного голосування розглядає журі, до складу якого входять члени постійних комісій з питань освіти та науки і з питань культури, історико-культурної спадщини.

Першими переможцями стали:

Олег Баган – науковець, публіцист, громадський діяч, керівник ГО "Науково-ідеологічний центр імені Дмитра Донцова", упорядник багатьох науково-публіцистичних видань, видавець, з міста Дрогобич – в номінації "Громадська діяльність";

Олександр Панченко – громадський діяч, політик, видавець, правозахисник і краєзнавець з міста Лохвиця, що на Полтавщині – в номінації "Політична діяльність";

Ярослав Гаврилюк – народний артист України, режисер, упорядник книги "Крути. Січень 1918 року", з міста Києва, та Євген Перепічка – історик, громадський діяч, автор десятків дослідницьких праць, зокрема "Феномен Степана Бандери", публіцист з міста Львова – в номінації "Науково-навчальна національна державотворча діяльність", розділивши премію порівну.

Премію присуджують щорічно напередодні 1 січня – дня народження Степана Бандери. Цьогоріч – з нагоди Акта відновлення Української держави 30 червня.

Зараз ви читаєте новину «Перших лауреатів премії імені Бандери визначили у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

324

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути