Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 19:42

Премію імені Степана Бандери вручать влітку

Премію імені Степана Бандери вручать влітку

30 червня вручать премію імені керівника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Про нагороду розповіла сьогодні депутат Львівської обласної ради 47-річна Ірина Фаріон.

Вона є ініціатором. За словами Фаріон, присуджуватимуть у трьох номінаціях: політична, громадська, наукова діяльність.

"Головне завдання цієї премії полягає у тому, щоб віднаходити відважних, одержимих, самодостатніх, вільних і щасливих людей, які діють не завдяки обставинам, а всупереч їм", - зазначила жінка.

Премію присуджуватимуть щороку напередодні дня народження Степана Бандери, 1 січня. Цього року премію присудять 30 червня з нагоди Акта відновлення Української держави, що відбувся 30 червня 1941 року. Розмір премії – 20 тисяч гривень.

"Кожна людина потребує героїзму або прикладу до наслідування. Тому для нас було надзвичайно важливо заснувати премію Львівської обласної ради імені Героя України Степана Бандери, - сказала депутат. - І не тільки тому, що ці істоти, що при владі, мають Степана Бандеру, Шухевича за основний об'єкт і суб'єкт розстрілу. В них вже від самих цих імен коліна підгинаються. Вони воюють з Бандерою мертвим, Коновальцем мертвим, Шухевичем мертвим. Це свідчить, що ми маємо наступально чинити просвітницьку роботу про тих провідників нації, які для нас сьогодні є прикладом для наслідування".

Якщо якогось року достойної людини на отримання премії не знайдеться, то премію не видаватимуть.

Кожен бажаючий має можливість запропонувати свої корективи до організації вручення премії. Ознайомитися із проектом та запропонувати своє бачення можна на сайті львівської облради.

Зараз ви читаєте новину «Премію імені Степана Бандери вручать влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути