четвер, 22 листопада 2012 23:15

"Перша помилка Ющенка - це відмова від боротьби з корупцією" - Томенко

"Перша помилка Ющенка - це відмова від боротьби з корупцією" - Томенко
"З усього обіцяного у Ющенка залишилася тільки проукраїнська риторика". Фото: 24.ua

Якби люди знали, що через кілька місяців після Майдану в Адміністрації президента Віктора Ющенка олігархи, які фінансували Кучму і Януковича, будуть приносити гроші, щоби їх не чіпали, то він би не став президентом.

Про це в ефірі 5 каналу сказав віце-спікер, колишній польовий командир Майдану Микола Томенко.

"Ми всі причетні до міфології Ющенка. Ми вважали, що для нас – це інструмент для звільнення України від "кучмівського" режиму, де Янукович позиціонувався як продовжувач Кучми. Для нас тоді Янукович не був найбільшим злом. Найбільшим злом був "кумівський" режим, а Янукович був спадкоємцем "кумівського" режиму",- наголосив він.

Томенко наголосив, що "кучмівський" режим означав несвободу слова, нищення гідності людини, проросійський вектор і  тотальна залежність від Росії, фантастична корупція.

"Хто мусив би змінити режим? Людина з ліберальним європейським духом", - підкреслив віце-спікер.

Водночас, він додав: "З усього цього, в Ющенка зберіглася тільки  проукраїнська риторика, більше культурологічна. Перше від чого він відмовився – це від боротьби з корупцією. І це найбільша і найтрагічніша помилка. Насправді, як на мене, людей менше цікавила динаміка нашого європейського шляху. Люди хотіли нормально жити, щоби не платити хабарі, впевнено себе почувати і заробляти, а політики нехай там між собою займаються".

"І от перший конфлікт – корупційний, - наголосив Томенко. -  Це елемент того, що не можна, умовно кажучи, говорити про чесну країну, а в Адміністрації президента приймати валізи з грошима – це перший зрив, який відбувся. Якби люди знали, що через кілька місяців в Адміністрації президента Ющенка олігархи, які фінансували Кучму і Януковича, будуть приносити гроші, щоби їх не чіпали, то звичайно, він би не став президентом".

Зараз ви читаєте новину «"Перша помилка Ющенка - це відмова від боротьби з корупцією" - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути