четвер, 22 листопада 2012 17:16

Спецтема: Луценко за ґратами

"Рішення по апеляції у справі Луценка в річницю Майдану - це показова та дріб'язкова помста" - Доній

"Рішення по апеляції у справі Луценка в річницю Майдану - це показова та дріб'язкова помста" - Доній
Олесь Доній. Фото: novaya.com.ua

Рішення по апеляції на вирок суду по справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у річницю Помаранчевої революції є цинічним та дріб'язковим.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Олесь Доній, коментуючи рішення Апеляційного суду, який підтвердив законність вироку Печерського суду щодо справи екс-міністра.

"Жодних несподіванок щодо цього рішення не було. Бо ця судова система не є незалежною, вона підпорядковується особисто президенту, тому політична справа над Луценком продовжується. І це було просто одним із додаткових цьому свідчень", - наголосив він.

Водночас, Доній підкреслив, що особливим цинізмом цього рішення було те, що воно було винесено саме у річницю Помаранчевої революції.

"Єдине, що стало додатковим зухвалим і некрасивим моментом, це те, що спеціально було підгадано, щоби апеляція була прийнята саме в річницю Майдану, у так званий День Свободи. Це так само показує, підтверджує те, що ця справа має виключно політичну складову, при чому ця така помста — показова та дріб'язкова. Відповідно, люди, які таке замислюють, є дуже дрібненькими", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За нинішнього розкладу політичних сил, Луценку не варто сподіватися на дострокове звільнення — Гримчак

Водночас, політик не виключає, що Луценка можуть звільнити достроково, однак політикою займатися йому все рівно не дадуть.

"У Тимошенко, зрозуміло, ув'язнення довічне. І це особисто підтвердив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, коли на саміті в Ялті на запитання від дипломатів, що буде, якщо європейський суд скасує рішення українських судів, він сказав: "Ми зробимо ще". Тому, на відміну від Тимошенко, такої критичної небезпеки Луценко для них, як кандидат в президент, не представляє. Вони можуть його не постІйно утримувати поки Янукович при владі. Але ж вони можуть тиснути і на Європейський суд. Адже на суди можна тиснути не лише в Україні, фінансовий чинник працює, на жаль, багато де", - підкреслив Доній.

Він нагадав, що вирок забороняє Луценку ще три роки обіймати державні посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко обіцяє кримінальні справи Кузьміну та іншим людям із прокуратури

"Те, що його хочуть виключити з політики, це все рівно залишиться. Адже навіть якщо його випустять, варто згадати, що за рішенням суду, у нього не лише 4 роки ув'язнення, у нього ще й трирічна заборона займати вищі державні посади, що є дискримінацією його прав. Під цю заборону підпадають і президентські вибори. Це робиться цілеспрямовано, щоби не дати можливості політику займатися політикою", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «"Рішення по апеляції у справі Луценка в річницю Майдану - це показова та дріб'язкова помста" - Доній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути