четвер, 22 листопада 2012 12:59

Спецтема: Луценко за ґратами

"Рано чи пізно люди піднімуться на боротьбу і ми витягнемо Юру з в'язниці" - соратник Луценка

"Рано чи пізно люди піднімуться на боротьбу і ми витягнемо Юру з в'язниці" - соратник Луценка
Стецьків про Луценка: "Я дивуюся його незламності і твердому характеру". Фото: ukrday.com

Рішенням Апеляційного суду по справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, президент Віктор Янукович символічно намагається заперечити Помаранчеву революцію.

Про це Gazeta.ua сказав соратник Луценка Тарас Стецьків, коментуючи рішення Апеляційного суду, який підтвердив законність вироку Печерського суду щодо справи екс-міністра.

"Рішення було цілком очікуваним. Воно вкотре показало, що в Україні немає права, немає незалежного суду. Тому ми на 99,9% були впевнені, що рішення суду першої інстанції буде залишено в силі. Просто суд в черговий раз продемонстрував, що Україна знаходиться поза правовим полем, що в Україні панує свавілля, неписане право сильного", - наголосив він.

Стецьків додав: "Насправді, це глибоко символічно, що суд, який міг винести рішення у будь-який день, виніс його саме 22 листопада — в день, коли 8 років тому розпочалася наймасштабніша в Україні і в світовій історії Помаранчева революція. Янукович нібито на символічному рівні прагне заперечити ту велику подію, яка відбулася в Україні".

Політик розповів, що сам Луценко сприйняв це рішення абсолютно спокійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК не вплине на справу Луценка - адвокат екс-міністра

"Ми чудово розуміємо, що жоден Янукович і жодні свавільні незаконні рішення суду не зупинять прагнення людей до свободи, демократії та європейських цінностей", - підкреслив Стецьків.

"Тому це рішення ми прийняли спокійно. І Юра його спокійно прийняв. Ми сьогодні у судовому залі були з ним разом і демонстрували йому свою підтримку. Я думаю, що, у будь-якому разі, рано чи пізно він вийде на свободу і ми разом будемо продовжувати ту роботу, яку розпочали на Майдані", - наголосив він.

Водночас, відповідаючи на запитання, за яких умов Луценко таки може вийти достроково, Стецьків підкреслив: "Ми не маємо жодних ілюзій. Але ми впевнені, що рано чи пізно люди піднімуться на боротьбу і рано чи пізно ми витягнемо Юру із в'язниці. Він вийде на свободи і приступить до політичної діяльності. Чи це буде умовно-дострокове звільнення, чи він матиме умовний термін — наразі ми цього не знаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко обіцяє кримінальні справи Кузьміну та іншим людям із прокуратури

Він додав: "Але я просто вражаюся і дивуюся його (Луценка — ред.) незламності та твердому характеру. Він стійко переносить те випробування, яке випало на його долю. Я знаю, що він гідно буде і далі впроваджувати свою діяльність. Він багатьох людей в Україні надихає, щоби піднятися і далі відстоювати свою гідність. Зрештою, ми за це і виходили на Майдан".

Зазначимо, що сьогодні, 22 листопада, колегія суддів Апеляційного суду Києва підтвердила законність вироку Печерського суду, який визнав винним екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка в недбалості при продовження оперативно-розшукової справи щодо водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Довіденка.

Зараз ви читаєте новину «"Рано чи пізно люди піднімуться на боротьбу і ми витягнемо Юру з в'язниці" - соратник Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути